Share |

Největší festival tenisek v ČR poznal Superstar podle adidas Originals

Proslulá značka adidas Originals nabídla milovníkům tenisek jedinečnou příležitost důkladně poznat skutečnou ikonu streetové módy. Na prvním festivalu tenisek v České republice představila současné i archivní modely legendárních bot Superstar, které i nyní, 45 let od uvedení na trh, dokazují svůj neotřesitelný status módní stálice. Na návštěvníky Teniskology ve Vinohradském pavilonu čekal pestrý program, na němž se podíleli také progresivní čeští umělci.
 
Interaktivní prezentace adidas Originals zavedla návštěvníky do světa Superstar a přiblížila celou historii ikonických tenisek od samotného zrodu až po současnost. Z archivu byly na akci k vidění cenné modely z nejvýznamnějších období jejich historie. Sběratele mohly zaujmout např. Superstar z roku 1983 z původní francouzské výroby nebo kotníčkové Superstar Pro Model z roku 1977. Pozdější období reprezentovalo hned několik modelů ze speciální edice k 35. výročí, mezi kterými nechyběla ani připomínka klíčového spojení s kapelou Run DMC.
 
Současnost adidas Originals Superstar připomněla aktuální kolekce Pharrella Williamse, kterou vytvořil spolu s dalšími čtyřmi tvůrčími osobnostmi. V této kolaboraci nesoucí název Supershell zaměřili pozornost pouze na špičku ikonických tenisek a proměnili ji v pomyslné malířské plátno. Výsledkem je dvacet černých a bílých bot, přičemž dvanáct se pyšní graficky zpracovanými špičkami a zbylých osm zdobí 3D modelované špičky.
 
Speciálně pro festival Teniskology oslovila značka adidas Originals také výrazná jména současné české umělecké scény. Přístup podobný tvůrcům projektu Supershell zvolil například Pasta Oner, který přepracoval špičku Superstar ve svém tradičním stylu. Minimalisticky působila také instalace dua Polaroidlove, které si pohrálo s tématem „páru“ a své Superstar zpracovali motivy polaroidových fotoaparátů do podoby „on a ona“. Prostorově velkorysou instalaci měla na svědomí extravagantní návrhářka Hana Frišonsová. Bílé Superstar zasadila do smyšlené třpytivé krajiny, jež kombinuje abstraktní háčkování s dalšími technikami.
 
Výběr těchto i dalších výtvarníků, kteří v galerii adidas Originals prezentovali své pojetí tenisek Superstar, pochopitelně nebyl náhodný. Navzdory různorodým zaměřením, všichni svým přístupem zosobňují hodnoty skutečné superstar. Jak ukazuje ve své aktuální kampani, podle filozofie adidas Originals totiž popularita nehraje roli. Pravé superstar jdou svou cestou bez ohledu na názor okolí, sami sobě jsou svým publikem i kritikem. Našli svůj styl a zůstávají mu věrní navzdory trendům či poptávce veřejnosti.
 
#superstar   #teniskology
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.