Share |

Nejlepší pesto světa se podává tento týden na Smíchově

Možná si doma vyrábíte vlastní bazalkové pesto, ale narovinu, pesto Rossi je prostě lepší, podle průvodce Gambero Rosso dokonce nejlepší v celé Itálii!
Jedinečnou šanci se podívat na jeho výrobu, ale i jej ochutnat budete mít 13. a 14. září ve Wine Foodu na Smíchově.
 
Roberto Panniza, majitel malé rodinné společnosti, dostal přezdívku král pesta, a to zaslouženě. Jeho pesto Rossi se vyrábí z čerstvé janovské bazalky Basilico Genovese D.O.P, kterou nelze žádnou jinou nahradit. Pěstuje se ve sklenících, jejichž vlhkost, půda a silnější slunce jí dodávají neuvěřitelnou jemnost a křehkost. Pěstírna se nachází v oblasti Pra v Ligurii, kde pesto vůbec poprvé vzniklo. A kdo z vás měl možnost Ligurii navštívit, ví, že se celá gastronomie tohoto regionu točí kolem místní bazalky a čerstvých ryb. Roberto přidává do pesta ještě česnek vypěstovaný u vesnice Vessalico. Ten je po celém světě vyhlášený svou delikátní chutí, která nadchne i ty největší zarputilce. 
 
V pestu Rossi jednoduše najdete pouze ingredience prvotřídní kvality a chuti – 24 měsíců vyzrálý Parmigiano Reggiano DOP, 10 měsíců zrající ovčí sýr Pecorino Fiore Sardo DOP, piniové oříšky, jemný extra panenský olej z Ligurie a mořskou sůl ze Sale Marino di Trapani IGP a je tak vyhlášené, že Robertova tratorie Il Genovese se stala rychle jednou z nejnavštěvovanějších janovských restaurací.
 
Tento týden máte unikátní možnost se s králem pesta Robertem Pannizou osobně setkat ve Wine Foodu na Smíchově. Ve středu 13. září mezi 15. a 18. hod. a ve čtvrtek 14.  září mezi 10. a 16. hod. bude pro vás Roberto ve svém mramorovém hmoždíři vyrábět královské pesto. A až ochutnáte, nebudete chtít už žádné jiné.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.