Share |

Nejlepší designéři CGD se představí na Best of Czech Grand Design

foto: pořadatel akce

Nejlepší z nominovaných designérů na Ceny Czech Grand Design 2017 se představí na festivalu Best of: v kreativním prostoru SmetanaQ. Návštěvníci budou mít možnost poznat nejen jejich tvorbu, ale i autory samotné během moderovaných diskuzí; děti se mohou zúčastnit kreativních dílen s prestižními tvůrci. Festival proběhne od 22. - 25. března 2018. Vítěze letošních Cen prozradí slavnostní vyhlášení cen 27. března 2018 v přímém přenosu ČT art.
 
V letošním roce se mezi nejlepší pětice probojovala řada mladých talentů i známých matadorů ať už módní nebo produktové scény. Návštěvníci uvidí nejzdařilejší produkty, módní návrhy, ilustrace, fotografie i grafický design. Kromě výstavy pětice děl v každé z autorských kategorií bude možnost také pohovořit s jejich tvůrci, kteří během moderovaných diskuzí prozradí proces vzniku i úskalí své profese. „Jedním z cílů festivalu Best of: je otevřít prostředí českého designu široké veřejnosti, dětem i dospělým, umožnit jim osobně potkat své oblíbené autory nebo poznat nové talenty české scény prostřednictvím živého doprovodného programu. Pětice, které se na festivalu představují, postoupily do třetího kola hlasování a jsou tedy naprostou špičkou české scény,“ říká Jana Zielinski z Přípravného výboru Cen.
 
Doprovodný program myslí také na nejmenší návštěvníky a nabízí kreativní dílny a workshopy, kde budou moci zapojit fantazii a tvořivost a odnést si vlastní výrobek. S Viktorií Beldovou proniknou do tajů výroby papírového šperku, se studiem LLEV si zahrají na alchymisty při výrobě originálního mýdla, Petr Nikl nabídne hry s písmeny a s písněmi a Tomáš Rejmon a Huy Pham pro milovníky natahovacích autíček chystají výrobu vlastní hračky. Dospělé návštěvníky potěší, že bude na místě v průběhu celého festivalu také pop up shop, takže si budou na místě moci pořídit současné designové kousky od interiérových doplňků, přes módu a šperk až po grafiky a knihy. Finalisty, kteří budou mít šanci získat ocenění, se dozvíme na zahájení festivalu 21. března 2018.

 
Best of: Ceny Czech Grand Design 2017
22. - 25. 3. 2018, otevřeno, čtvrtek, pátek 12:00-20:00, sobota, neděle. 10:00-20:00
SmetanaQ, Smetanovo nábřeží 4, Praha 1
 
Zastoupení designéři dle kategorií:
Designér roku: Jan Čapek, Markéta Držmíšková a Petr Hák, Herrmann & Coufal, LLEV (Eva Mochalová a Marcel Mochal), Tadeáš Podracký
Módní designér roku: Jan Černý, Chatty, Adam Kost, Lukáš Spilka, Lenka Vacková
Designér šperku roku: Nastassia Aleinikava, Beldafactory, Blueberries, Markéta Kratochvílová, Eliška Lhotská
Grafický designér roku: Tomáš Brousil, Matěj Chabera a Jakub Korouš, Ex Lovers a Martin Groch, Jan Horčík, Kristýna Kulíková, Lukáš Kijonka a Michal Krůl, Kolektiv.Studio
Fotograf roku: Václav Jirásek, Michaela Karásková, Hana Knížová, Milan Jaroš, Dušan Tománek
Ilustrátor roku: Jindřich Janíček, Jan Šrámek, Maria Makeeva, Petr Nikl, Tomski & Polanski
Objev roku: GEOMETR, Filip Mirbauer a Pavla Boháčová, Huy Pham, Tomáš Rejmon, Vessels Design
Výrobce roku: Master & Master, mmcité1, Lasvit, 440 Audio, Rückl


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.