Share |

Nechte si přešít staré šaty na nové na tvrzi

Iva Burkertová ve spolupráci s Natálkou Rychetníkovou
Foto: http://katerinalorencova.blogspot.com

 
Tip na nevšední zážitek s módou: Iva Burkertová (Odivi) ti připraví nový model ze starých šatů!
 
 
Na Chodovské tvrzi, která se péčí týmu KC Zahrada promňuje v epi-centrum kultury na Jižním městě, se 20. října od 17 hodin odehraje mimořádná módní událost: talentovaná návrářka Iva Burkertová, tvořící pod značnou Odivi a dlouhodobě spolupracující s Freshlabels, povede otevřený workshop během nějž budou vznikat na místě nové modely ze starých šatů, které si budou moci účastníci odnést. Tématem večera budou otázky jako „Jak móda ovlivňuje společnost a naopak?“ „Jaký vliv má oblečení na naši náladu?“ nebo „Existuje něco jako sídlištní móda?“ Diskuse o nich se zúčastní další zajímavá osobnost - Jiří Siostrzonek, který je proslulý svým neobyčejně širokým záběrem a obdařeností ke vhledu do všelikých tématů od sociologie a psychologie až po všechny možná odvětví umění.
 
Celou akci připravuje tým Zahrady v rámci projetku Lidé v místech, který prostřednictvím obdobných událostí otevírá téma vztahu člověka k jeho okolí.
 
Nabízí se tak příležitost odhodit klišé podle nějž Jižní město představuje jen nekonečný labyrint beztvářných panelových domů. Právě příběhy, které se kolem symbolického mementa – tvrze, nejstarší stavby široko daleko – odehrávají za zdmi na první pohled bezútěšných uniformních paneláků, mohou odhalit nové roviny specifik místa. Jižák je nejlidnatější částí Prahy a proto odráží všechny různé tváře metropole. Ve vztahu k módě pak určitě stojí za připomenutí, že právě zde se v 90. letech rodilo podhoubí české hiphopové scény, na což dodnes odkazují ve svých textech mnozí čeští rapeři a zdejší betonové zdi pamatují nejstarší pokusy českých tvůrců graffiti.
 
Kulturní program bude ve čtvrtek po celé Praze sice bohatý, ale na Chodovské tvrzi na Vás čeká hned několik překvapení. A slibují, že budou stát za to.
 
Více zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.