Share |

Nechte se pohltit Nocí divadel

Již zítra se můžete ponořit do Noci divadel, která se koná v 36 městech ČR a v 5 evropských Z originálních a netradičních programů, které si divadla připravila, si bezpochyby vybere každý divák jakéhokoli věku i preferencí. Nezapomeňte se také zúčastnit dotazníkového šetření, jehož účelem je, aby divadelní nabídka více reflektovala přání diváků.

Program divadel cílí na různé divácké skupiny. Akce pro děti si v Praze připravilo například Divadlo Spejbla a Hurvínka, Divadlo Kampa a Divadlo Minor, kde pohádková představení doplňuje řada zajímavých workshopů a prohlídek. Na loutkářskou dílnu lze vyrazit také do Institutu umění – Divadelního ústavu. Mimopražským doporučujeme navštívit třeba Městské divadlo Kladno / Divadlo Lampion, Novou Akropolis v Olomouci, Divadlo Bolka Polívky v Brně, Činoherní studio v Ústí nad Labem nebo Divadlo Petra Bezruče v Ostravě.

Naopak pro ty, kteří si chtějí Noc divadel vychutnat do brzkých ranních hodin, zůstává povětšinou za hudebního doprovodu dlouho otevřeno například v pražských divadlech Vila Štvanice, La Fabrika, Švandovo divadlo, Divadlo Komedie, Disk, Ponec, Studio Alta, Divadlo Tme nebo Rockopera Praha. Mimo Prahu je to například Moravské divadlo Olomouc, MD Kladno, Docela velké divadlo Litvínov nebo Divadelní soubor Eduarda Vojana v Brněnci.

Návštěvníci, kteří upřednostňují spíše hudební zážitky, budou také uspokojeni ve spoustě divadel. Večerní koncert můžete například navštívit v brněnském HaDivadle, jazzový večer v Městském divadle ve Znojmě. V Praze na svůj bohatý hudební program láká Meetfactory nebo A Studio Rubín.

Kapacita některých programů na rezervaci je již vyčerpaná, proto sledujte aktuální informace na webu www.nocdivadel.cz, facebookovém profilu www.facebook.com/Nocdivadel nebo se přijďte poradit do Infocentra v Institutu umění – Divadelním ústavu mezi 14 a 22 hodinou.

Noc divadel je součástí sítě European Theatre Night, kterou v roce 2008 založili chorvatští divadelníci. V letošním roce se jí účastní celkem 5 zemí. V Chorvatsku se 7. ročník koná na 78 lokacích 85 souborů. Slovenští kolegové zvolili pro 6. ročník Noci divadel heslo "Nezapadli jste?" a návštěvníci tu můžou vybírat mezi 60 divadly v 18 městech. V sousedním Rakousku letos "Theaternacht" proběhne po čtvrté a zúčastní se jí 70 divadel. V Bulharsku se letos zapojilo 16 měst a 100 souborů, které hrají zdarma nebo za symbolické vstupné.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.