Share |

Namíchejte si pravý kubánský koktejl

Classic hand shaken Daiquiri

Jediný bílý rum používají do koktejlů barmani ve městě La Havana. Má specifickou barvu, vůni i chuť a právě díky němu jsou jejich kubánské koktejly tak návykové. Jmenuje se Havana Club Anějo 3 Aňos a pokud se chcete i u sebe doma občas cítit jako na Kubě, měli byste se seznámit. 
 
Špičkoví barmani na Kubě dobře vědí, co je pro jejich drinky a hosty nejlepší. Cuba Libre, Mojito anebo Daiquiri, které si dáte v tamním plážovém baru, tak často chutnají „nějak jinak“. Lépe. A opravdu za to může základní ingredience Havana Club Anějo 3 Aňos. S tímto ikonickým bílým rumem se ale můžete setkat i ve vyhlášených českých barech, kde často bývá základem celé řady skvělých koktejlů. A barmani, které ve svých oblíbených večerních destinacích potkáváte, jej doporučují i pro míchání drinků v domácím prostředí. 
 
 „Můžete z něj udělat nejlépe vybalancované Daiquirí, které nádherně voní, ale má i říz. Namícháte s ním nepřekonatelné Cuba Libre. Havana Club 3 Aňos tvoří také základ našeho signature drinku Almond Cigar, se kterým vyhrál před osmnácti lety majitel Bugsy’s Baru Václav Vojíř druhé místo v Havana Club Grand Prix na Kubě. Naši hosté ten koktejl dodnes milují, přestože je se svými třemi ingrediencemi jednoduchý. Je dokonalý a nic víc nepotřebuje. A přesně takový je i tento bílý rum,“ říká barman Milan Zaleš z pražského Bugsy’s Baru. 
 
Kouzlo Havana Club 3 Aňos spočívá v její výrobě. Za komplexní chuť a vůni mohou tři roky zrání v sudech z bílého dubu. Také proto má výsledná barva zlatistvý odstín, přestože jde o bílý třtinový rum. 
 
Inspirujte se barmany, kteří procestovali celý svět a pozvěte své přátele na  originální kubánský koktejl Floridita Daiquiri
Receptura
 
Floridita Daiquiri
Ingredience:
·         2 kávové lžičky třtinového cukru
·         Šťáva z poloviny limety
·         Několik kapek likéru Maraschino
·         1 šálek drceného ledu
·         6 cl rumu Havana Club Añejo 3 Años
 
Sklenice: Martini / V-shape
 
Příprava:
Do mixéru vložíme drcený led, přidáme všechny ingredience,  promixujeme a celý obsah mixéru nalijeme do vychlazené koktejlové sklenice a ozdobíme.
  
Právě kapky Maraschino je specialita baru Floridita. Standardní Daiquiri připravíte bez tohoto likéru. 
 
www.havanaclub.cz
www.pijsrozumem.cz
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.