Share |

Namíchejte si bublinkový kávový drink

Schweppes Tonic & Coffee
Namíchejte si bublinkový kávový drink 
 
Zapomeňte na běžnou ledovou kávu, letos si všichni znalí návštěvníci barů objednávají espresso s tonicem. Je lehké, osvěžující a chuťově výjimečné. S těmito recepty si doma namícháte Schweppes Tonic & Coffee stejně dobré jako od profesionálních barmanů.    
 
Podle Milana Zaleše z pražského Bugsy’s Baru vám k vytvoření dokonalého Tonic & Cofee drinku stačí Schweppes Tonic, presovač, kvalitní káva a pár dalších ingrediencí. Každý má rád tento drink a tak připravil recepty rovnou dva – první můžete popíjet celý den, ten druhý se hodí spíš k večernímu posezení s návštěvou. „Na kávě s tonicem je úžasná její rafinovanost. Je to verze pro pokročilé strávníky espressa, jelikož tonnic v kávě podtrhne její hořkost. Pro opravdové labužníky, kterým jde stejně jako mně o maximální chuť, bude vyhovovat verze s rumem. Je to prostě luxus!“ říká jeden z nejlepších českých barmanů. 
 
Tonic & Coffee Break  
 
Co potřebujete:
1 lahvička Schweppes Tonic 
1 šálek Lavazza espresso
1,5 cl karamelového sirupu 
Havana Club Coffee Essence 
Kostkový led 
 
Postup: 
Schweppes Tonic nalejeme do ¾ sklenice longového typu, kde už je připravený kostkový led. Dolejeme vyšejkrovaným Lavazza espressem s karamelovým sirupem. Na hladinu pak přidáme pár kapek Havana Club Coffee Essence. Jako ozdobu použijeme kávová zrnka. Pijeme brčkem. 
 
 
Adult Coffee & Tonic
 
Co potřebujete: 
1 lahvička Schweppes Tonic
1 šálek Lavazza espresso
3 cl Havana Añejo 7 Años
1,5 cl karamelového sirupu
Havana Club Coffee Essence
Kostkový led 
 
Postup: 
Schweppes Tonic nalejeme do 1/2 sklenice longového typu, kde už je připravený kostkový led. Dolejeme vyšejkrovaným Lavazza espressem s karamelovým sirupem a Havana Club 7 Años. Na hladinu pak přidáme pár kapek Havana Club Coffee Essence. Jako ozdobu použijeme kávová zrnka. Pijeme brčkem. 
 
Pokud chcete zjistit, jak chutná to nejlepší Tonic & Coffee přímo z rukou Milana Zaleše anebo zkusit jeho další drinky (nejen) s tonicem, zajděte během listopadu do Schweppes Baru. Na kterých místech ho najdete, zjistíte tady: www.atbars.com/thebar
 
 
A proč Schweppes Tonic? 
Protože byl první. A Schweppe byl také ten, kdo vynalezl sodovku. Soda Water švýcarského hodináře a amatérského vědce obrátila před 230 lety vzhůru nohama doslova celý svět. Zamilovali si ji nejdřív lékaři, kteří ji ordinovali jako lék na celou řadu onemocnění, následovala britská královská rodina a pak obrovské množství návštěvníků Světové výstavy v Londýně, které byla revoluční bublinková voda Jacoba Schweppeho partnerem. V roce 1870 představil Schweppes světu také poprvé dvě ochucené limonády, Schweppes Ginger Ale a - Tonic Water. V barmanském světě jsou produkty této značky dodnes známkou skutečné kvality.    
  

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.