Share |

Na JazzFestBrno se vrací zpěvák, který má pod čepicí. Gregory Porter!

Jazz, funk, soul, R&B, gospel i akustický pop. To vše vkusně míchá Grammy ověnčený zpěvák Gregory Porter, který si za rekordně krátkou dobu podmanil celý svět. Při loňském beznadějně vyprodaném koncertě na festivalu JazzFestBrno dokázal, že ani Česko není výjimkou. Na jaře příštího roku se vrátí na místo činu. Fanoušci se na jeho sametový baryton mohou těšit 8. března v brněnském Bobycentru, kde vystoupí jako jedna z hlavních hvězd 15. ročníku JazzFestu Brno.
 
Gregory Porter je v pořadí již třetí odhalenou hvězdou 15. ročníku festivalu JazzFestBrno. Další vrcholy obstarají 12. února v Sono Centru trumpetista Wynton Marsalis s proslulým big bandem Jazz at Lincoln Center Orchestra a 13. dubna v Bobycentru saxofonista Wayne Shorter.

„Gregory Porter míchá velmi vkusně a zábavně jazz s dalšími žánry a rozšiřuje ho tak mimo standardní skupinu lidí, kteří na jazz chodí pravidelně, takže není divu, že se z něj stal celosvětový fenomén,“ říká umělecký ředitel JazzFestu Brno Vilém Spilka. Zpěvák, kterého svět nezná jinak než v pověstné pokrývce hlavy, která mu zahaluje temeno, uši i krk, představí v Brně čerstvé skladby z připravovaného alba, jehož vydání je naplánováno na konec jara příštího roku. Návštěvníci brněnského koncertu tak uslyší novou desku naživo ještě před jejím vydáním. Vstupenky na koncert budou v prodeji od dnešního poledne na webu Nejkoncerty.cz, v síti Ticketportal a v běžných předprodejích.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.