Share |

Na Grape Festivalu zahrají Vačnatci i Interpol

Piešťany oživí druhý srpnový víkend hudební festival. Na letišti se představí výběr domácích kapel i Interpol, The Wombats nebo Hurts.

Dvoudennímu Grape festivalu se podařilo nacpat padesátku interpretů na tři pódia. A nejsou to ledajací interpreti!

 

Hlavním tahákem festivalu je kapela Interpol, jejíž album Turn On The Bright Lights označily časopisy NME a Rolling Stone jako jedno z nejlepších alb desetiletí. Předskakovat jim v pátek 12. srpna na hlavní scéně budou britští Hurts, kteří učarovali publiku na festivalech Glastonbury a T in the Park. Po půlnoci ovládnou Grape stage švédští The Sounds. Ti přijedou piešťanskému publiku představit nové album Something to Die For, které provází stejnojmenný singl.

 

Sobotní program bude o poznání nabytější. Večer to rozjedou indie rockoví The Wombats, kteří letos vydali teprve druhé album. Po nich trochu zvolní tempo anglická zpěvačka Marina and the Diamonds s kapelou. Přesvědčit se, zda tato zpěvačka pocházející z Řecka opravdu není robot, jak o sobě v jedné písni tvrdí, se můžete ve 23:00 na Grape stage. Celý festivalový program na hlavní scéně zakončí německé taneční uskupení N.O.H.A. Na ostatních scénách však bude hudba hrát až do ranních hodin.

 

V pátek se slovenskému publiku představí z českých skupin Midi Lidi a Kazety, v sobotu to pak budou například Sunflower Caravan a NiceLand.

 

První kapely začnou hrát v pátek 12. července od 15:00, největší hvězdy vystupují vždy po deváté hodině. Hudební produkce v pátek i v sobotu bude končit okolo páté hodiny ráno.

 

Souběžně s „Grejpem“ bude probíhat náš domácí Open Air Festival. Na něm se představí rovněž kapela Interpol. Pátečním headlinerem je britské elektronické duo The Chemical Brothers. Největším tahákem na sobotní program je právě Interpol a kapela Good Charlotte.

Text: Marek M. Hnatiak

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.