Share |

MUSTANG

MUSTANG (režie: Deniz Gamze Ergüvenová)
Je začátek léta. Pět sester – Lale, Nur, Ece, Selma a Sonay – je spojeno jako prsty jedné ruky. Ve vesnici v severním Turecku se tyto dívky vracejí ze školy a nevinně laškují s chlapci. Hýření, kterým jejich nevinná hra údajně končí, vyvolává skandál s nečekanými důsledky. Rodný dům se postupně stává vězením, školu nahrazují kurzy domácích prací a začínají se domlouvat sňatky. Pět sester, které touží po svobodě, rozbíjí řetězy, kterými jsou svazovány.
 
Snímek MUSTANG získal na Evropských filmových cenách ocenění FIPRESCI za Objev roku. Do českých kin uvede snímek Film Distribution Artcam 24. března 2016!
/TRAILER/

V sobotu 12. 12. se v Berlíně slavnostně udílely Evropské filmové ceny 2015. Mezi nominovanými snímky byl také výrazný debut režisérky Deniz Gamze Ergüvenové MUSTANG, který už má na kontě cenu LUX udělovanou Evropským parlamentem. Drama pěti sester v současném Turecku si z Evropských cen přiváží cenu Mezinárodní federace filmových kritiků FIPRESCI za Objev roku.
(FIPRESCI = zkratka z francouzského Fédération Internationale de la Presse Cinématographique – Mezinárodní federace filmových kritiků, sdružuje profesní organizace filmových kritiků a novinářů.)

MUSTANG byl nominován také v kategorii Nejlepší film.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.