Share |

Multižánrový festival, který vás vezme i do hudebního zákulisí

foto: pořadatel akce

Multižánrový hudební festival pro širokou veřejnost a s velkou přidanou hodnotou pro všechny hudebníky a hudební nadšence proběhne 8. září v pražských Modřanech (Mezi vodami 23, Praha 4) hned naproti známé legální graffity zdi (odtud FestiWall).
 
Jednou z hlavních atrakcí hudebního festivalu bude kamion Roland Boss, jehož jediný evropský exemplář přijede do Prahy po svém turné z Německa. Tento obrovský „transformer“ se promění v plně vybavené pódium, na němž během hlavního večerního programu vystoupí fenomenální jazz-fusion kytarista Alex Hutchings (GB), pražská alternative-rocková kapela Five O’clock Tea a parta beatboxerů a freestyle rapperů Royal Duckerz. Kamion proměněný v hi-tech pódium bude před koncertními vystoupeními otevřen i návštěvníkům, kteří si zde budou moci vyzkoušet zapojené a plně nazvučené hudební nástroje a získají tak možnost nahlédnout do zákulisí koncertní produkce.
 
Druhou stagí, která bude hostit několik koncertních vystoupení, bude Red Bull Tour Bus, který je známý z různých českých festivalů. Vystoupí na něm česká bubenická ikona Miloš Meier se svou oblíbenou show Drumming Syndrome, skupina Unholy Preachers a jako headlineři kytarový virtuóz Victor Smolski (DE) a po něm rapper James Cole s živou kapelou.
 
Hudebníci se mohou těšit na výstavy a prezentace nástrojů od těch tradičních až po zástupce inovativních, nevšedních a progresivních značek. Velkým lákadlem bude například unikátní expozice amerických kytar Gibson s názvem Gibson Roadshow Prague a výstava neobvyklých kytar Ovation. Krom koncertů proběhne také několik edukativních besed a workshopů, které se budou odehrávat uvnitř a budou určené pro ty, kdo se chtějí podívat pod pokličku tvorby úspěšných hudebníků. Své znalosti zde budou sdílet například lidé od výrobce Teenage Engineering, který je známý výrobou revolučních modulárních syntezátorů. Dále zde předvede svůj workshop oblíbený český bubeník Josef Cigánek a baskytaristům zase ukáže své umění duo Reggie Worthy a Holger Stonjek z Německa. Pro příznivce tvrdých metalových stylů tu bude workshop Alexe Scholppa, kterého si vybrala jako svého kytaristu třeba Tarja Turunen. Edukativní část festivalu bude doplněná také workshopy beatboxu nebo světelné techniky a jejího ovládání.
V rámci festivalu proběhne i soutěž o luxusní americkou kytaru Taylor v hodnotě 19.990 Kč.
 
Festival začne už dopoledne, kdy bude program přizpůsoben pro žáky základních a středních škol. Děti si budou moci vyzkoušet stovky hudebních nástrojů a také nahlédnou do zákulisí obou pódií (Boss Truck Aria kamion a Red Bull Tour Bus).
Vstupné na celou akci je zdarma. /WEB/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.