Share |

Mr. Conversation: Chci, aby si lidi výuku angličtiny užívali

Artwork: archiv Mr. Conversation

 
Mr. Conversation je učitel angličtiny ze Sydney a je držitelem cerfitikátu CELTA. Můžete se s ním spojit na facebooku nebo na jeho novém blogu.
Nezáleží na tom, odkud jste nebo jakým jakzykem mluvíte, stačí, když vás zajímá angličtina. S Timem Baricem aka Mr. Conversation jsme si o jeho projektu krátce popovídali.
 
Jak tě napadlo vytvořit Mr. Conversation?
Z nějakého vrtochu… vypadalo to docela zábavně učit lidi anglicky na Facebooku a na stránce mrconversation.cz. Internet mě baví a všimnul jsem si, že většina stránek, kde se dá učit anlgicky, je nudná a nezáživná. Tak jsem si říkal, že by se lidi mohli bavit a učit zároveň.
 
Kdy si rozjel svojí internetovou a Facebookovou stránku?
Dveře mých stránek se metaforicky otevřely někdy letos v dubnu, tuším. Facebookovou stránku jsem si založil dřív, někdy v roce 2011. Všechno začalo stránkou mrconversation.com.
 
Kolik si měl na začátku studentů?
Začal jsem jenom s asi dvěma nebo třema studenty. Ale nakonec jsem začal spolupracovat s jednou školou a počet brzo narostl.
 
Odkud tví studenti jsou?
Tady v Praze jsou to většinou Češi, mám i několik Slováků a jednoho studenta z Ruska. V Austrálii jsem učil Číňany, lidi z Jižní Ameriky nebo Saudské Arábie, kdybych měl vyjmenovat pár.
 
Jaký je tvůj lektorský plán? Nebo s každým pracuješ volně, na základě intuice?
U každého se to liší. Někteří třeba potřebují intenzivní kurz gramatiky, protože musí udělat nějakou zkoušku ve škole nebo v práci, zatímco ostatní se chtějí naučit líp mluvit a nebo si zlepšit výslovnost. Mám širokou škálu studentů s různou znalostí angličtiny a různými zkušenostmi. Musíte být flexibilní a každému lekce přizpůsobit, aby si výuku užili a měli z ní dobrý pocit.
 
Kolik studentů teď máš?
Přes léto je to klidnější, ale může to být od nějakých dvaceti výše. Vlastně to záleží hlavně na tom, jak si to dokážu rozložit a naplánovat.
 
Co děláš, když zrovna nejsi Mr. Conversation? Živíš se ještě něčím?
Jenom učím anglicky, je to práce i koníček.
 
Je Mr. Conversation jenom „one man show“ nebo máš i nějaké spolupracovníky?
Celý projekt je můj, ale občas najmu nějakého kolegu, aby mi s učením vypomohl.
 
Pocházíš ze Sydney. Jak si se dostal do Prahy?
Byla to dlouhá procházka! Nene, dělám si legraci. Vždycky jsem snil o tom, žít a pracovat v Evropě, a říkal jsem si ,že nejlepší místo, kde začít s Mr. Conversation, by bylo v srdci Evropy, v České republice.
 
Co máš na Praze nejradši?
Mám toho rád spoustu, je to tak super místo pro život! Musím samozřejmě říct pivo, jídlo a uvolněný styl života. Ale je to tu taky hrozně zajímavé z kulturní stránky, a rád jezdím mimo město chodit po přírodě a rád poznávám nové lidi.
 
Co se ti líbí na Sydney?
Nejvíc asi pláže. Když bylo horko, rád jsem si chodil zaplavat na Coogee beach.
 
Jaký je tvůj největší sen?
Asi to nebude znít moc rozjetě, ale můj sen bylo přijet do Čech a učit angličtinu. Takže můj další sen by bylo vytvořit tady jednu z nejlepších škol anglického jazyka.
 
Co ti udělá největší radost?
Každá chvíle s mým psem, moji přátelé a moje ordina.
 
Řekni nám, co děláš proti „šedi života“?
Říkejte tomu klišé, ale je to pravda. Rád dělám lidi šťastnými pomocí mrconversation.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.