Share |

MP3 zdarma: Elektronická kompilace Relax Before The Bedtime

FNR - RELAX BEFORE THE BEDTIME (FNR0020)

Kdo hledá, najde na internetu celosvětovou kompilací nezávislé elektronické hudby vydanou českým labelem FretNoiz Records 98
 (http://fretnoiz.adzi.cz). Co nám k ní řekl její tvůrce Richard Maršál? "7 umělců z 10 zemí světa v celkem 25 skladbách o délce 145 minut nepřetržité pohody se na nás vyhrnulo jako voda z nebe a očekávaná letní kompilace je tady.

Naposledy se podobná kompilace vydala v roce 2006, která byla ovšem soustředěna pouze na Evropu kde bylo zahrnutu Slovensko, Maďarsko, Polsko, Německo a Česko, obsahovalo 14 skladeb a délka byla okolo 75 minut, jednalo se tehdá spíše o drumandbass a tekno, nyní se jedná spíše o ambient, downtempo, triphop, deephouse a podobné žánry taneční hudby.
Z počátku jsem myslel že všechny skladby budou podobné i když je to pokaždé z jiné země, ale opak je pravdou. Každá skladba je unikátní a je v ní cítit vliv dané země ze které autor pochází což dává albu atmosféru a neutichající cit.

Skladby nejsou nikterakt upravovány, jsou to opravdové originály se vším všudy, dokonce není album ani zvukově normalizováno, protože některé skladby prostě vyžadují tichý nástup i poklidné dění po celou dobu skladby, takže pokud je nějaká skladba na 0dB a jiná na -6dB tak to je úmyslné nikoliv chybou kompilování celku.

Jak již bylo řečeno na albu se nachází umělci z 10 zemí světa: Estonsko, Spojené Státy, Velká Británie, Rusko, Polsko, Japonsko, Afrika, Nový Zéland, Česko a Slovensko.
Každá země má svého zástupce, svou unikátní tvorbu, své vlastní vyjádření pocitů v hudbě, a vše tak jak má být.
Umělci nás kontaktovali sami nebo jim bylo na kompilaci nabídnuto místo pomocí serverů jako Bandzone, Soundcloud apod.

Kompilace vyšla 15.7.2011 na FretNoiz records pod licencí Creative Commons 3.0.

Děkujeme všem zůčastněným na této kompilaci, děkujeme projektu Protišedi.cz (www.protisedi.cz) za prostor na jejich webu, dále děkujeme Radiu 1 a Radiu 23 za jejich podporu a samozřejmě že díky patří i všem kteří pomáhají FretNoiz Records dostat nezávislou muziku mezi lidi tak, jak jen to je možné..."
Kompilaci můžete stahovat na

http://www.dstats.net/download/http://promo.jungleradical.cz/FretNoiz_Records_-_Relax_before_the_bedtime_FNR0020.rar


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.