Share |

Motokrosař Michek se chystá na obhajobu mistra světa

foto: pořadatel akce

O tomto víkendu 22.-23.7.2017 se pojede v západočeském Lokti mistrovství světa v motokrosu. Na startu samozřejmě nebude chybět v současnosti nejlepší český motokrosař, osmadvacetiletý Martin Michek z projektu Budweiser Racing.
 
Michek: Cíl je jasný, dát do toho všechno, co mohu
Jen pár dní zbývá do startu svátku motokrosu. Ano, přesně tak. Po dva víkendové dny, a to v sobotu 22. července a v neděli 23. července, budou v Lokti na západě Čech na programu nejprestižnější motokrosové závody, mistrovství  světa v motokrosu ve třídách MXGP a MX2. Na startovní listině tradičně nebude chybět ani za podpory projektu motoristického sportu Budweiser Racing v současnosti nejlepší český motokrosař, osmadvacetiletý Martin Michek.
 
Martine, jak byste bilancoval, když se vrátíte zpět v čase, zimní přípravu?
Zimní příprava byla stejná jako předešlé sezony. Už mám totiž zaběhlý svůj systém, takže ho moc neobměňuji, ale pochopitelně zkouším i nějaké nové trendy funkčních tréninků. Mnoho lidí si myslí, že po konci sezony je volno, ale je tomu naopak. Zimní příprava je hodně tvrdá a důležitá pro každou sezonu, aby bylo hlavně z čeho brát.
 
V letošním ročníku jste vyhlásil atak na mistrovský titul, který si notně přibližujete, když sbíráte cenná vítězství v rámci mezinárodního mistrovství republiky hlavní třídy MX1, když jste po třech závodech v čele průběžného pořadí.
Každým rokem, když se začíná sezona prvním závodem, tak se snažím vždy podávat co nejlepší výsledky, které dokážu, ale je to sport a nikdy nevíte, co se stane do mávnutí šachovnicového praporku. Já nastupuji do každého závodu s motokrosovým srdcem a vždy chci dát do závodu to nejlepší ze sebe a předvést to nejlepší, co umím, a když to dopadne vítězstvím, tak je to krásná odměna nejen pro mě, ale také celý tým i mé fanoušky, je to zážitek k nezaplacení za hodiny opravdové dřiny.

Teď před sebou máte mistrovství světa v Lokti, kde budete opět ostře sledovaným českým želízkem v ohni. Jak jste se na tento motokrosový svátek připravoval?
Jak jsem již povídal v jednom rozhovoru, trénuji stále v nějakém rytmu a snažím se to dělat, jak nejlépe umím, takže jsem se takto připravoval i na mistrovství světa v Lokti, takže nic speciálního (úsměv).
 
V čem jsou Loketské serpentiny zrádné a na co si budete muset dát pozor?
Loketská trať je krásná a hodně specifická svým podkladem. Občas se kopce vyjedou na skálu a ty jsou dost kluzké, je to taková prověrka pro všechny. Navíc je dost rychlá a hodně záleží i na startu, konkrétně pak při mistrovství světa, kde jsou jezdci vyrovnaní a i lepší. Pro mě je tak alfou omegou na dobrý výsledek dobrý start.
 
Na západ Čech vždy dorazí několik desítek tisíc fanoušků motokrosu, kteří umí vytvořit opravdu skvělou atmosféru, jak to vnímáte jako závodník na trase?
U mě to zabírá neskutečně moc, když vidím a slyším, že tam jsou fanoušci u tratě kvůli nám. Pro nás je to nejhezčí zážitek, který můžeme během závodů zažít, a já se fanouškům snažím odvděčit nejlepším výkonem, jelikož pro mě fanoušci znamenají hodně a hlavně jsou potřeba.

S jakým cílem tedy odcestujete do Lokte?
Cíl je jasný, dát do toho všechno, co mohu, a doufejme, že i ten výsledek se dostaví.
 
Co byste vzkázal čtenářům a fanouškům motokrosu?
Mohu vzkázat jen to, ať si nenechají ujít mistrovství světa v Lokti naživo, ať si také mohou užít skvělou atmosféru, která tento svátek motokrosu doprovází a dlouho se na ni nezapomene.

Tento a mnoho dalších příběhů sledujte v rámci projektu Budweiser racing - www.budvar.cz/racing


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.