Share |

Moimir Papalescu znovuotevírá pardubický klub Žlutý pes. Budou i venkovní folkové koncerty.

foto Adam Holý

Žlutý pes je vyhlášené místo nejen  pro lidi z Pardubic a okolí. Nejen oni si ais všimli, že se nyní klub zavírá. Co bude dál? Lepší časy? Moimir Papalescu, muzikant a hybatel lecčeho hudebního ve východních Čechách, v to doufá.

 

Takže ty jsi za chystaným znovuotevřením zlutaka? Jak se to stalo? Jsi majitel, nájemce, nebo jak to je?

 
Už je to tak, pustil jsem se do tak nejistýho podnikání, jako je provozování hudebního klubu  Ale mám rád velký výzvy, tak když přišla nabídka, nebylo co řešit. Společně s majitelkou máme klub rozdělený napůl, já společně s týmem pár lidí se budem starat o program, propagaci a technický zázemí tohohle legendárního pardubickýho klubu.
 
Kdy otvíráte a co bude na programu?

Po nutný rekonstrukci otevřeme ještě letos v listopadu, konkrétně 6. 11. koncertem Tata Bojs u příležitosti vydání jejich novýho alba.
 
Jak to bude v ŽP vypadat, pro koho to je?
 
Bude to klasickej klub a my věříme, že se do něj vrátí ta správná klubová atmosféra a navážeme na ty jeho nejúspěšnější roky. Co se týče cílovky, nehodláme se nějak vymezovat, program bude napříč žánry, nějaký to stylový rozdělení bude pak spíše podle jednotlivých dnů. Pro nás je důležitá hlavně klubová scéna, která tu zas až tak dobře nefunguje.
 
Jaké jsou tvoje vize v horizontu pár let?
 
Začínáme postupně tanečními středami (d´n´b, elektro, hip-hop atd.) a navazujeme koncertními víkendy. Protože u klubu je i velkej pozemek situovanej mimo obytnou zónu, plánujeme tu na léto druhou scénu a venkovní „unplugged“ koncerty folk & country projektů. To tady v regionu dost chybí. Prostor taky určitě občas dostane i jazz a nezávislá scéna. Rád bych se výběrem účinkujících občas podíval i na Slovensko a jinam do zahraničí. Vyhýbat se nebudeme samozřejmě ani tomu dobrýmu, co přináší mainstream.
 
 
Předpokládám, že tam budou různé zajímavé nezávislé kapely, ale ty možná nejsou zárukou, že si klub na sebe vydělá - jak to plánuješ s tím, aby Pes prosperoval, a zároveň v něm bylo místo pro okrajovější zajímavé žánry - nezastíněné faktem, že tam hraje nějaká šmíra?

Jak už jsem říkal, nezávislá scéna u nás dostane poměrně slušnej prostor, ale bez těch známějších kapel a „větších“ jmen to taky nepůjde. Pro ilustraci – plánujeme Mňágu, Zrní, Pipes & Pints, začínáme Tata Bojs, a to myslím rozhodně žádná šmíra není.
 
 
Co ted dělají tvé kapely a na čem všem teď hudebně participuješ?
 
S Vanessou po letních festivalech chystáme zas pár klubovejch vystoupení, na listopad taky vychází druhý mini-tour zaoceánského projektu Die alten Maschinen, kdy navštívíme Prahu, Plzeň, Jaroměř a Pardubice. V procesu je i projekt s mým 11letým synem Mikim - připravujeme pro rok 2016 první vinyl.
 
Jake bylo tvoje léto 2015?
 
Krásný, plný inspirace. Po klidným červenci nastala tvrdá práce. Naštěstí mě to ale hodně baví. 
 
Pokud by někdo cítil puzení se k vám do Žlutého psa třeba hlásit jako uklízečka, kam se obrátit?

Klidně přímo na mě, nebo na moji kolegyni Šárku Psotkovou, ideálně pak může nechat vzkaz na www.facebook.com/Zlutypes.Klub.Official.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.