Share |

Moimir Papalescu je Diodaboy

Legenda nahrála mix pro www.protisedi.cz a chystá koncerty
Foto Václav Jirásek

Moimir Papalescu budí respekt. Hrál v hromadě zásadních kapel a velmi nás potěšil svým mixem nahraným exkluzivně pro nás (pokud jste ho ještě neslyšeli, šup na http://www.protisedi.cz/audio/moimir-papalescu-proti-sedi). Zeptali jsme se ho na jeho nejsoučasnější aktivity.

Na výzvu, abys nahrál mix "proti šedi", jsi vylovil z archivu třeba Johna Calea nebo Psychic TV. Paráda. Jak se ti lovilo?
Báječně. Oprášil jsem díky tomu pár polozapomenutých cédéček. A hlavně jsem si při tom vybírání uvědomil, jak někteří umělci, například Don Van Vliet, byli geniální. Pokusil jsem se, aby ten mix byl hodně pestrý a zároveň atmosférický. A aby se tu vedle sebe objevily i některá zdánlivě neslučitelná jména. Stooges vs.Yamasuki, Cale vs. Aphex Twin, Residents, Hazlewood. 

Chystáš nějaké live (nebo DJ) vystoupení?
Chystám. Do Nového roku jdeme s novým managementem - s Prokopem Holoubkem a jeho Bumbum Satori. Zkusíme v létě dohodnout hraní pro Die alten Maschinen. Jinak pár klubových koncertů teď odehrajeme i s Magnetik. Posledního března zahrajeme taky na Radio Wave Live Sessions v pražském studiu A v Karlíně. Na to se hodně těším a rád vás tam uvidím. 

Máš nový projekt Diodaboy, co je zač?
Je to vlastně československý projekt. S fotografkou a teď už i zpěvačkou Kristinou Chrastekovou a mým nerozlučným kolegou PVK. Tak trochu elektro, tak trochu new wave. Příští měsíc nás čeká první neoficiální koncert.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.