Share |

Módní show WE’RE NEXT představí i letos tvorbu mladých návrhářů z Česka i zahraničí

foto D. Skořepa

La Fabrika bude 14. září hostit kolekce studentů pražské UMPRUM z ateliérů Liběny Rochové a Pavla Ivančice a studentů prestižní antverpské Royal Academy of Fine Arts. Po úspěchu loňského pilotního ročníku přehlídky WE’RE NEXT, opět představí začínající návrháři svou tvorbu v rámci nezávislého projektu, který je přístupný široké veřejnosti.
 
Během jednoho večera předvede své kolekce přes 20 mladých oděvních designérů z Česka a Belgie. „Účast studentů z různých míst módního světa přináší dlouho očekávané srovnání Česka se zahraničím. Akce poukazuje na kontrast mezi rozličnými styly oděvních ateliérů, které mladé studenty při tvorbě ovlivňují. Zároveň dává budoucím profesionálům volnost při tvorbě samotné show,“ uvádí módní návrhář a organizátor projektu Lukáš Spilka.
Účelem akce WE’RE NEXT (WRN) je kromě srovnání módní tvorby dvou evropských zemí, především prezentace domácích autorů z předních českých ateliérů – Ateliéru designu oděvu a obuvi pod vedením uznávané české návrhářky Liběny Rochové, a Ateliéru módní tvorby pod vedením Pavla Ivančice.
Své kolekce uvedou již podruhé studentky Liběny Rochové Pavlína Miklasová a Linda Zabilková, která letos vyhrála se svým návrhem bot prestižní soutěž BATA YOUNG DESIGNERS CHALLENGE. Antonina Zablocka, finalistka téže soutěže, předvede na WRN svou tvorbu v české premiéře. Druhým rokem bude prezentovat svou tvorbu Michaela Čapková, tentokrát s novou kolekcí SOULMATES. Z absolventů Ateliéru módní tvorby Pavla Ivančice dorazí představit společnou kolekci Filip Hieke s Terezou Ledvinovou jako Defresh studio.
Nově uvedou na WRN vlastní tvorbu absolventky Ateliéru designu oděvu a obuvi Kateřina Plamitzerová a Alena Jakubová pod společným názvem Beast of the East spolu se šperky Markéty Kratochvílové – absolventky Ateliéru K.O.V., která se stala nejlepší designérkou šperku na letošním ročníku Czech Grand Design. Mimopražskou módní scénu zastoupí Michaela Hriňová – studentka Ateliéru Designu oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Vyšší odbornou školu oděvního návrhářství přijede reprezentovat její čerstvá absolventka Linda Vondrášková.
Nedílnou součástí akce je prezentace studentů Royal Academy of Fine Arts v Antverpách, která je v rámci oboru módy druhou nejlepší vysokou školou v Evropě. Jejími vedoucími jsou členové tzv. The Antwerp Six, mezi které patří třeba Walter van Beirendonck či Dries Van Noten. Prestižní akademii přijede na módní show WE’RE NEXT reprezentovat desítka studentů. Druhý ročník akademie zastoupí Grace HeyZin Kim, Yelizavetta Volosovska a čerstvý držitel ceny Coccodrillo Award za nejkreativnější obuv, Brandon Wen. Svou bakalářskou kolekci uvede Gennaro Velotti a Kjell De Meersman, který rok pracoval pro luxusní značku A.F. Vandevorst. Svou bakalářskou kolekci přiveze do Prahy australanka Edwina McLennan i američanka Cate Rinto. Magisterské práce představí Maxmilian Welsch, Xu Yuhan, Joanna Chlust a Lukáš Spilka.
Právě návrhář Lukáš Spilka spolu s Markétou Martiškovou propojují svět tuzemské a belgické módní scény. Markéta Martišková vystudovala Royal Academy of Fine Arts v Antverpách po Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě a letos uspěla pod značkou STOP v soutěži pro začínající designéry International Lab of Mittelmoda v Miláně. Lukáš Spilka v Antverpách pokračoval ve studiu po absolvování pražského ateliéru Liběny Rochové. Spilka stojí za myšlenkou organizace módní show WE’RE NEXT, která umožňuje prezentaci studentské tvorby bez limitů, a která nabízí vhled do světa módy široké veřejnosti.
Módní show WE’RE NEXT přiváží do La Fabriky budoucí špičky módního průmyslu, generaci módních návrhářů, která se nebojí prosadit vlastní cestou.

WE’RE NEXT
14. 9. 2017 / La Fabrika, Komunardů 30, Praha

www.werenext.eu ~ FB.com/werenextprague/ ~ @werenextprague 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.