Share |

Modely studentů oděvního návrhářství na prestižní adrese

foto archiv pořadatele

Pražský SIMPLE concept store představil zajímavou spolupráci s ateliérem designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové pod vedením úspěšné módní návrhářky Liběny Rochové. V rámci projektu „Simply for Simple“ studenti jako součást semestrální práce navrhli a vytvořili modely inspirované konceptem a módou tohoto obchodu. 

Všechna módní díla, která byla navržena a vytvořena během února 2011, posoudila odborná porotaLukáš Loskot, kreativní ředitel SIMPLE Concept Store; Tamara Bendlová, majitelka butiku SIMPLE Concept Store; Veronika Vařeková, úspěšná supermodelka a Saša Jány, majitel agentury Elite Prague. Po nelehkém výběru porota vybrala šest nejlepších modelů, které budou na 14 dní vystaveny právě v koncept storu SIMPLE. 

Vítězný model kabelka, brýle a psaníčko od nadaného studenta 3. ročníku, Antonína Šimona, jehož návrh vyrobil spolupracovník Roman Kvita z ateliéru design výrobků VŠUP, zaujal porotu nejen celkovým konceptem, ale i svým futuristickým pojetím. Na vítěze čekala vskutku atraktivní cena, kterou výherci osobně předala paní prorektorka VŠUP Ing. Jarmila Kemrová přímo v butiku SIMPLE Concept Store. Vítěz obdrží letenku a účast na přehlídce v rámci proslaveného podzimního Fashion Week v Paříži. 

Mezi další vybrané modely patří stylové oranžové šaty od mladé studentky 5. ročníku Lenky Štěpánkové, s elegancí se může pochlubit i model černých smokingových šatů od Jindry Jansové z 5. ročníku. Bílé šaty s koženou vestou od Anny Marešové z 5. ročníku a Michaely Bětíkové ze 4. ročníku působí poutavým moderním stylem. Černé šaty vytvářející pocit vkusu a ladnosti navrhl stážista Christian Kierulf Praksti. Celkový dojem vybraných modelů uzavírají nadčasové designové boty od Marie Petrákové, studentky 1. ročníku.

„Simple concept store přináší do České republiky výjimečné módní značky vyhlášené svou kvalitou a kreativitou. Proto jsme se rozhodli podporovat i kreativitu mladých českých talentů  a inspirovat je tak ke tvorbě srovnatelné se světovou špičkou,“ komentuje projekt Simply for Simple Lukáš Loskot, kreativní ředitel Simple. 

„Tuto nabídku považuji za velkou výzvu pro náš ateliér. Projekt je to ojedinělý, studenti oděvního designu mohou být v pozici "hotového designéra" a mohou reagovat na zpětnou vazbu, reakce zákaznic. Učí se pracovat na zadání, kde musí vnímat koncept a zadání v reálném světě módy," dodává Liběna Rochová, módní návrhářka a vedoucí ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze (VŠUP).   

O Liběně Rochové 

Curriculum Vitae tvůrčí činnosti Liběny Rochové je velmi obsáhlé. Na české scéně, kterou velmi často zastupuje v zahraničí (výstavy a přehlídky ve Vídni, Paříži, Lyonu, New Yorku, Dusseldorfu, Los Angeles), působí řadu let. Její odborné předpoklady a schopnosti ji dovolily navrhovat divadelní, filmové a scénické kostýmy, umělecké objekty na tělo, toilety pro vystoupení zpěvaček i běžné civilní zakázky, kolekce pret-a-porter a konečně oblast nejprestižnější pro každého módního tvůrce - kolekce unikátních modelů. Zaměřuje se na volnou a individuální tvorbu, která je více než ryze oděvní otevřená výtvarné formě.

Spolupracuje s asociací rakouských krajkářů, pro kterou vytváří inspirativní modely. Její díla jsou zastoupena ve sbírce Museé de Tissus V Lyonu, v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze a Brně. V roce 1999 založila Studio LR pro konzultační činnost a ateliér na realizaci oděvů na zakázku. V roce 2005 vzniklo Studio LR-galerie, které se cíleně věnuje podpoře mladých designérů a každý měsíc představuje nové práce. 

 www.simpleconcept.cz

 

SIMPLE concept store

Pařížská 20                                

110 00 Praha 1            

Tel: 221 771 677            

 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.