Share |

Mladí umělci si v září podmaní Prahu

foto: pořadatel akce

 
V září se v Praze uskuteční Art Block Festival. Měsíc výstav a vernisáží osmi mladých umělců. Se svými díly obsadí zdi několika pražských galerií a kaváren, kde se spojí chuť výborné kávy či čaje a požitek z kulturního zážitku. /FB EVENT/
 
Umělecká skupina Art Block Society bude v září pořádat Art Block Festival, který pomůže mladým umělcům nastartovat nebo rozvinout svoji kariéru. Vystavující byli vybráni na základě zaslaných přihlášek, které pořa- datelé vyhodnotili jako nejlepší. Šanci tak měli všichni lidé mladší třiceti let s kreativní hlavou, chutí předvést se Praze a rozvíjet mladou uměleckou skupinu.
 
Když naše umělecká skupina vznikla, prezentovala se skrze internetovou galerii. Tím se Art Block poprvé dostal na veřejnost. Mladé umění často představuje nečekané, svěží a velmi alternativní díla a myšlenky. Jenže pro mladé autory je často těžké zorganizovat si výstavu. Art Block Festival si tedy klade za cíl mladé umění ukázat na několik výstavních místech. Každá výstava představuje jednoho autora s individuální tvorbou. Výhodou oproti intenetové prezentaci je osobní setkání s dílem i s autorem,“ vyjádřil se k festivalu zakladatel projektu Art Block, Filip Zatloukal.
 
Dne 8. 9. 2016 proběhne v galerii Rock Café celkové zahájení festivalu a také Art&Recycle Market, kde se ukážou jak umělci, tak designéři. Ti představí své produkty a dokáží, že jim otázka obnovitelných zdrojů není cizí.
 
Umělcům bude k dispozici sedm pražských kaváren a galerií. Jejich zdi a prostory k prezentaci své tvorby. Na každé výstavě proběhne vernisáž. Součástí některých zahájení budou také workshopy, které povedou sami autoři. Doprovodný program pomůžou vytvořit i umělci z hudební branže.
 
Těšíme se velké účasti nadšených lidí, kteří budou mít zájem o kulturní zážitek. Ten jim autoři ze skupiny Art Block mohou jistě nabídnout. Někteří umělci jsou sice nováčci co se vystavování na veřejnosti týče, ale určitě to nejsou žádní amatéři a jejich díla, i přes tak mladý věk, stojí za pozornost a uznání,“ doplnila organizátorka festivalu, Marcela Juříčková.
 
Umělecká skupina Art Block Art Block je skupina sdružující mladé umělce, kteří mají co ukázat. Vznikla roku 2015 za účelem podpory nezávislé umělecké scény. V dnešní době skupina čítá jednu desítku členů. Autoři mají své místo v interne- tové galerii. Ta má také prodejní charakter děl a přímo podporuje umělce bez prostředníků.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.