Share |

Mladá kapela The High Corporation dokončila první video

foto Michaela Doušová

 
The High Corporation vznikli v létě roku 2013. Inspirováni australskými Hiatus Kaiyote, Portico Quartet nebo Daisuke Tanabe vytváří vlastní neosoul - illbeat koncept. Kapela pravidelně koncertující v ČR a na Slovensku pokřtí svůj první videoklip k singlu Maj in June ve středu 2. prosince v ateliéru Grid v Opatovické ulici v Praze. Maj in June oficiálně vychází 1. prosince na labelu Gergaz, singl by měl být slyšet na několika rádiových stanicích jako například Radio Expres, nebo FM Rádio. Hosty křtu budou beatboxer a zpěvák Jen Hovorka a VJ Nicola Pavone (KinocirKus).
The High Corporation vešli ve známost především skrze účast Ashley Abrman na Red Bull Music Academy a také jako předkapela zpěvaček Nneka, Selah Sue nebo Akua Naru. Jako support si je vybrali také domácí Prago Union pro boom bap party v Lucerna Music Baru. Hip-hop, dub, reggae, funk, soul nebo world music jsou žánry, které v originálním mixu můžou posluchači slyšet živě v ateliéru Grid. Tímto koncertem také startuje nový koncept nazvaný Ateliér Grid Live Sessions, který v roce 2016 představí několik aktuálních tuzemských kapel.
“Prvně jsme se potkali ve vzdělávacím institutě, jammovali jsme ve dvojicích a trojicích a pak z toho vznikl kvartet. Složení kapely je:
Ešli – vocal & rap, keys
Mišuta – quitar
Luky Kakao – bass
Petr.ha – drums
 
Společně hledáme zvukové barvy, víme že máme neomezené možnosti při tvorbě zvuku. Hledáme nové možnosti přetavení reality do zvuku, usilovně pátráme.” Ashley S. Abrman
 
Kapelu The High Corporation zastupuje agentura Everything Goes, která v roce 2015 představila v Praze několik nových umělců a kapel jako The Cat Empire z Austrálie, Adama Bena Ezru z Tel Avivu, nebo Hindi Zahra z Maroka. Everything Goes zastupují na dvacítku mladých českých kapel, například Selective Mute Marie Kieslowski, Kittchen, Kapitán Demo, Megaphone, Peter Pan Complex a mnoho dalších.
 
 
THE HIGH CORPORATION
středa 2. 12. 2015 – Ateliér GRID – Opatovická 18, Praha 1
19:30
vstupné na místě: 50,-
www.everythinggoes.cz
FB event: https://www.facebook.com/events/744849938981804/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.