Share |

Místodržitelský palác v Brně otevírá dveře módě a designu

foto: pořadatel akce

Výběrový trh nezávislé módy Open Space Market otevře ve dnech 14.-16. června 2013 dokořán dveře Místodržitelského paláce v Brně. Návštěvníci se zblízka seznámí s tím nejlepším z české nezávislé módy a šperků. Návrháři a designéři rozprostřou své originální výrobky ve výstavních prostorách galerie. Open Space Market je součástí letního projektu Moravské galerie v Brně, který nese název Otevřeno – přijďte žít do centra. Cílem je zabydlet nádvoří i vnitřní prostory Místodržitelského paláce a vytvořit zde ideální podmínky pro trávení volného času v centru Brna. Open Space Market pořádá brněnská módní značka Lovemusic, součástí trhu bude i doprovodný program.
 
Mezi vystavujícími značkami budou například designové obaly, tašky či šperky z filcu Morrows, papírnické potřeby MOU, slovenské boty a aktuální holínky slovenské Novesty, s architektonickou představivostí zpracované košile Soolista, stříbrné šperky Tkadlecová šperk nebo pořádající Lovemusic. Pro zájemce o vlastní tvorbu budou otevřené kreativní workshopy na nádvoří Místodržitelského paláce. Workshop OPEN SPACE BAG povede autorka plakátu k akci MgA. Vendula Chalánková, která návštěvníkům pomůže s výrobou originální 100% bavlněné tašky se 100% fóliovým potiskem, v dalších workshopech si malí i dospělí budou moci vyzkoušet drátování, výrobu papírových přáníček či dekorativních krabiček.
 
V pátek zatančí Kateřina H. Hanzlíková představení s názvem Volná improvizace v otevřeném prostoru, následovat bude vystoupení mužského sboru Láska Opravdivá. V sobotu bude na programu street jam dvojice Emil & Jakub. Páteční a sobotní vystoupení doplní večerní koncerty Jaro na nádvoří, během kterých vystoupí Ty Syčáci, Květy, Monika Bagárová & Band. V neděli vystoupí taneční skupina Filigrán s představením Možnost prodloužení trvanlivosti řezaných květů pivoněk a po celou dobu bude hrát DJ Marthy.
 
Více na http://www.novetrhy.cz/trhy/open-space-market/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/452466464837698/?fref=ts.
 
Adresa konání: Moravské náměstí 1/1, Brno
 
 
Program Open Space Marketu:
 
Pátek 14. června 2013
14:00 - Začátek prodeje
14:00 – 18:00 - DJ Marthy
14:00 – 18:00 - Workshop OPEN SPACE BAG pod vedením MgA. Venduly Chalánkové
Výroba obrázku nebo nápisu z fólie, který si nažehlíte na bílou bavlněnou tašku. Tašku si tímto způsobem mohou zhotovit malí i velcí. Přijďte si vyzkoušet výrobu 100% bavlněné tašky se 100% fóliovým potiskem
15:00 – 18:00 Workshop Papírový večírek pod vedením Hany Kotulánové alias Papírek&Večírek
Napadlo vás někdy, jak si můžete ozvláštnit večírek díky pár papírkům? Vyrobíte si dekorativní krabičky různých tvarů.
16:00 Taneční vystoupení Volná improvizace v otevřeném prostoru Kateřiny H. Hanzlíkové
17:00 Vystoupení mužského pěveckého sboru Láska Opravdivá
20:00 Jaro na nádvoří – vystoupení skupiny Květy a Ty syčáci
22:00 Konec prodeje
 
Sobota 15. července 2013
10:00 Začátek prodeje
10:00 – 18:00 DJ Marthy
13:00 – 16:00 Workshop OPEN SPACE BAG pod vedením MgA. Venduly Chalánkové
14:00 – 17:00 Workshop Výroba papírových přání pod vedením Martiny Chroustové alias Mufinky
Také rádi dostáváte přáníčka a pohlednice? Zkuste si je vyrobit sami a potěšit tak někoho blízkého. Z krásných designových papírů s vzory to půjde samo.
17:00 Emil & Jakub - percussive / street jam
Emil & Jakub - to jsou dvě jména svěžích jinochů, kteří se setkali na akademické půdě JAMU města brněnského. Své pouliční preludia započali v dubnu roku 2011, kdy pevně věřili v roztancování ulice České, a ve velký obdiv kolemjdoucích. Prvním impulsem k pouličnímu muzicírování mládence přivedla videa černých bratrů bubnujících v new yorské metru. Chodili častěji, dál, víc a hlouběji a nádherných ohlasů se jim dostávalo! Kolemjdoucí posluchači jásali, točili, fotili, mince házeli!
20:00 Jaro na nádvoří – koncert skupiny Moniky Bagárové & Band
22:00 Konec prodeje
 
Neděle 16. června 2013
10:00  Začátek prodeje
10:00 – 17:00 DJ Marthy
11:00 – 14:00 Workshop Drátované dekorace pod vedením Martiny Mervové alias MervaM
Pojďte si vyzkoušet drátování. Technikou, která dnes opět ožívá pod rukama mladých dráteníků a drátenic. Vyzkoušejte si toto klasické řemeslo a udělejte radost svým blízkým či sobě drobným dárkem, který si vyrobíte a odnesete domů.
13:00 – 16:00 Workshop OPEN SPACE BAG pod vedením MgA. Venduly Chalánkové
14:00 Taneční vystoupení skupiny Filigrán s názvem Možnost prodloužení trvanlivosti řezaných květů pivoněk
17:00 Ukončení prodeje


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.