Share |

Miss Univerzity Karlovy 2011

Ve čtvrtek 1.12.2011 rozhodla porota o historicky první vítězce Miss UK. Stala se jí Lenka Volfová, studentka 4. ročníku Pedagogické fakulty. Pyšní se i titulem Miss UK Internet, který získala na základě hlasování na stránkách Expresradia. Publikum v Roxy rozhodlo o Miss UK Sympatie, kterou se stala Markéta Kořínková. Vyhlásit vítězky přišel i Leoš Mareš a Libor Bouček.
Nejstarší univerzita ve střední Evropě se dočkala. V záplavě soutěží krásy nezůstala pozadu. Finálová osmička vzešla z castingu, který se konal na konci října v hotelu Intercontinental. Zúčastnilo se ho celkem 40 dívek. Během finálového večera, na který se přišlo podívat do pražského klubu Roxy zhruba  800 lidí, se o korunku krásy utkaly finalistky v několika disciplínách.
Poprvé vystoupily na pódium v modelech z dílny Krákora design. Poté měly finalistky možnost oslnit porotu i přítomné publikum originální módní přehlídkou v sukních Akari a následným minutovým projevem s libovolnou tématikou. Ve většině případů reflektovaly svoji osobnost a studium. Třetí disciplína byla speciální, protože do poslední chvíle dívky nevěděly, co je čeká. Ve dvojicích měly ukázat, jak jsou kreativní, vynalézavé a jak spolu dokážou jako soupeřky kooperovat. Poslední, ale neméně oblíbenou disciplínou, byla očekávaná promenáda v plavkách. Všechny finalistky sklidily bouřlivý potlesk a přišel závěr večera. Vyhlášení vítězek s překvapením, na kterém se podíleli Leoš Mareš a Libor Bouček.
Miss UK 2011 - Lenka Volfová
Miss UK Sympatie 2011 - Markéta Kořínková
Miss UK Internet 2011 - Lenka Volfová
Miss UK Czechoslovak Models - Markéta Kořínková
Miss UK Volba Óčka - Markéta Kořínková
Reakce Lenky na vítězství: „Nemůžu říct, že jsem to vítězství čekala. To nemůže asi nikdo. Ale přála jsem si ho. Protože kdyby si to člověk nepřál a nevěřil si, tak vlastně se ani nemusí hlásit“.
V porotě, která rozhodla o vítězce hlavní kategorie, tedy Miss UK usedli zástupkyně Czechoslovak Models Katarína Zarzycká, děkan 1. Lékařské fakultyTomáš Zima, proděkan Pedagogické fakulty Michal Nedělka, Filip Sajler ze společnosti Perfect Catering, zástupce společnosti Kosagym Petr Kotík, předseda poroty z AK KŠD Jan Štovíček, výkonný ředitel Bright Element Ondřej Novák a pořadatel soutěže Tomáš Gavlas.
Celý večer se nesl ve znamení živé hudby, krásných dívek a zábavy. Zahrály kapely Nano, Moow a na závěr The Prostitutes. K vidění bylo i kickboxerské vystoupení v podání studia Kosagym.
První ročník Miss Univerzity Karlovy je u konce. „Dle pozitivních ohlasů to vypadá, že se první ročník vydařil a byla tak založena nová tradice Karlovy univerzity. Již teď se všichni mohou těšit na další ročník“, řekl Tomáš Gavlas. Vzbudil nebývalý zájem nejen mezi studenty. V rámci akademické obce rozpoutal i bouřlivé diskuze na téma rovnoprávnosti žen a nazírání na ženy.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.