Share |

Michal Škapa alias Tron maloval na zrcadla v salonu Joshua

Mirrors #4:
První mužem mezi Mirrors je streetartový Tron
 
Salon Joshua: Mirrors #4
by Michal Škapa alias Tron
 
Čtvrtý díl projektu Mirrors přivítal poprvé umělce muže, uznávaného streetartové malíře, grafika a ilustrátora Michala Škapu, kterého zná veřejnost pod uměleckým pseudonymem Tron. Jeho tvorbu lze najít v ulicích světových velkoměst, kde patří mezi nejrespektovanější umělce dělající skvělou vizitku právě naší zemi a streetartu. V minulosti na sebe upozornil například realizací instalace na světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji. Jeho dílo se hojně objevuje v respektovaných českých galeriích, jako jsou Galerie hlavního města Prahy, Mánes, DOX, Trafačka, Gask v Kutné Hoře, GAVU v Chebu nebo OGV v Jihlavě. Tron má za sebou také realizaci vlastní výstavy nazvanou Graffoman, kterou v roce 2014 uvedl v The Chemisty Gallery v Praze. Minulý rok uspořádal svojí sólo výstavu Analfabet v Trafo galerii a ještě si střihnul koncem roku menší show v galerii Pecka. Na podzim roku 2018 chystá reprezentativní výstavu ve Ville Pellé. V nejbližší době se jeho dílo v podobě obřího nástěnného murálu objeví v blízkosti Letiště Václava Havla.
 
"S potěšením jsem přijal výzvu od Salon Joshua na ztvárnění části vnitřního prostoru. Jsem rád, že do toho jdou majitelé s novou energií a posunují celou věc do nových rovin. Navíc interiér prošel menší rekonstrukcí a dostal zas novou a klientsky příznivější podobu. Svojí instalaci jsem rozšířil na celou stěnu kolem zrcadla. Základ bylo ale samozřejmě dlouhé zrcadlo, pro mě nezvyklý materiál, který má tu zajímavou vlastnost, že se v něm odrážejí věci, lidi a kdo ví, co se děje za ním. Tuhle plochu jsem pokryl textem sestaveným z vlastní abecedy. Celé je to doplněno dalším černým nápisem na plátně a také vyřezávanými písmeny a tekoucí barvou ve spodní části. Na plátně nad zrcadly může divák vyluštit slovo VISIBLE, který odkazuje na kadeřnictví a proměnu jeho klientů v objekt, jenž je viděn a obdivován," řekl k vlastní realizaci obrazu v rámci projektu Mirrors Michal Škapa.
 
Odkaz na video zde: https://www.youtube.com/watch?v=E0bDxLRl0E8 
 
Kadeřnický salon Joshua působí již téměř dvacet let a patří mezi legendární pražské salony. Toto místo vybočilo ze zajetých kolejí a svým záběrem překročilo mantinely "pouhého" kadeřnického salonu. V současnosti je i nadále útočištěm kreativních lidí a vůdců českých subkultur, kteří formují obraz kultury v Praze i celé České republice. V současné době dává Salon Joshua prostor mladým, začínajícím i respektovaným umělcům napříč žánry a zaměřením. Salon pořádá vernisáže ve vlastní Pop up Galerii. Jedním z projektů je již zmiňovaný Mirrrors.  
 
@salonjoshuahair  postaráme se o Vaši hlavu i vaše fantazie. Baví nás tvořit i bořit.
 
Salon Joshua
www.joshua.cz
@salonjoshuahair

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.