Share |

Michal Prokop: Těším se na každé další hraní

 
 
 
Vánoční koncert Michala Prokopa je vždy jedním z vrcholů jeho koncertního roku.  Letos proběhne 22. prosince v pražském Foru Karlín. Zpěvák se zde představí nejen se svou kapelou Framus Five, také si ke spolupráci přizval mimořádné hosty. Vstupenky k dostání v předprodejích na goout.cz a ticketpro.cz. Kromě chystaného koncertu se zpěvák připravuje na moderování pořadu Noční mikrofórum na stanici Český rozhlas Dvojka. 
 
 
Michale, jak si vybíráte hosty na svůj vánoční koncert? Letošní složení hostů zní velice slibně, folková legenda Vladimír Merta, rocker Roman Dragoun...
 
Někdy jen tak, že narazím na něco mimořádného během toho minulého roku, něco, co mě překvapuje a to i u lidí, které dlouho znám, jak třeba Vladimír Merta. Někdy, jako v případě Romana Dragouna, jehož jsem dlouholetým fanouškem, se těším, jak si zase něco spolu střihneme.
 
 
Jako nový "objev" a zástupce mladší generace se objeví jazzové SKETY, co Vás na nich zaujalo, že jste se rozhodl je pozvat na společné vystoupení?
 
Skety jsem poprvé živě potkal letos v červnu na cenách OSA, které jsem moderoval a kde oni zpívali. Některé jejich úpravy známých skladeb jsou fascinující a tak se i tady těším na společné vystoupení.
 
 
Letos se podruhé vracíte do Fora Karlín. Co se Vám na tomto prostoru nejvíc líbí, že jste se rozhodl jej pro vánoční koncert využít?
 
Je to moderní sál se vším všudy. Má i to, co třeba Lucerně, kterou jinak miluji, chybí – od vzduchotechniky, fungujících záchodů až po dobrý přístup a stěhování na jeviště. A v neposlední řadě je to možnost postavit dost míst k sezení, aniž by se omezovala kapacita, což byl problém v Arše.
 
Na čem teď pracujete, kromě přípravy na koncert? 
 
Vedle běžného koncertního provozu začínám od 11.listopadu moderovat každou druhou středu Noční mikrofórum, kam si budu opět zvát zajímavé hosty. Na to se opravdu moc těším. 
 
Příští rok budete slavit 70. narozeniny, chystáte nějaké speciální akce nebo koncerty?
 
Podrobnosti bych si zatím nechal pro sebe a pro pár kolegů. Bude to velmi náročný projekt, nejen hudebně ale i produkčně, a ekonomicky, tak doufám, že to vyjde. Bližší informace se dozvíte hned, jakmile to půjde. 
 
 
 
 
O koncertu:
Tradiční Vánoční koncert Michala Prokopa proběhne 22. prosince. Letos už podruhé ve Foru Karlín, kteří se organizátoři rozhodli využít, aby si koncert užili fanoušci všech generací a nabízí zde jak exkluzivní místa k sezení, tak i cenově méně nákladná na stání a samozřejmě také výborný zvuk, který si tento koncert žádá. 
 
Vstupenky v prodeji na https://goout.cz/cs/listky/michal-prokop-framus-five/ggh/ a www.ticketpro.cz a v kamenných prodejnách Ticketpro. 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.