Share |

Mezipatra zpestří Prague Pride čtyřmi filmy v letním kině

foto: pořadatel akce

Queer filmový festival Mezipatra se po roce vrací na Prague Pride, aby akci obohatil filmovým programem pod širým nebem. Ještě před listopadovým 15. ročníkem Mezipater si diváci zdarma užijí čtyři špičkové filmy s queer tematikou, přičemž tři z nich budou v Čechách uvedeny premiérově! Speciální program Mezipater s názvem Mezipatra – Identita ve městě začne v pondělí 11. srpna a v malostranském kulturním centru Containall potrvá do čtvrtka 14. srpna.
 
Nepůjde však jen o filmy – návštěvníci budou moci před projekcemi diskutovat na vážná i nevážná téma a pochutnat si při tom na specialitách mezipaterních kuchařů a kuchařek.
 
Loni se naše akce Identita ve městě na Prague Pride setkala s velkým zájmem. Každý den jsme v kině pod hvězdami přivítali stovky lidí, a návštěvníkům Prague Pride tak zajistili večerní program. Jsme proto rádi, že se můžeme vrátit i letos. V Containallu bude lidem dobře, připravili jsme pro ně totiž dvě ze tří nejlepších věcí na světě: jídlo a filmy,“ láká ředitel Mezipater Aleš Rumpel.
 
Venkovní projekce začnou vždy ve 20.30 hodin. Pondělí bude patřit německému hitu Můj svět je disco, který v rytmu osmdesátkových melodií vypráví příběh jednoho dospívání. V úterý uvidíme lovestory Šťastný konec?!, ve které studentka Lucca potká nespoutanou rockerku Valerii, a na středu je připravena transgender romantická komedie Jak kluk potkal holku. Ve čtvrtek promítneme film Neznámý od jezera, který vzbudil poprask množstvím odvážných sexuálních scén a hlavně získal ceny Un Certain Regard a Queer Palm na loňském festivalu v Cannes.
 
Diskuze s inspirativními hosty začnou vždy v 17.30 hodin. V úterý budou debatovat filmoví recenzenti František Fuka (fffilm.name) a Petr Cífka (moviezone.cz) na téma filmových Guilty Pleasures, ve středu předvedeme své (Ne)šikovné ruce, protože nás do fenoménu do-it-yourself zasvětí bloggerky z Minty Finty. Čtvrtek bude krásný. Přijdou totiž vítězové gay soutěží krásy i s organizátorem Tonym Čejkou, aby nám osvětlili, co tyto akce hledají a oslavují. Představí se Gay roku, těší mě?
 
Praktické info:
Projekce čtyř nových filmů s queer tématikou. Tři v české premiéře. Drama Neznámý od jezera získalo na festivalu v Cannes cenu Un Certain Regard. Promítat se bude venku v kulturním centru Containall na Malé Straně od pondělí 11. srpna do čtvrtka 14. srpna. Začátek je ve 20.30 hodin a vstupné je zdarma. Akci s názvem Identita ve městě doplní tři svačiny s diskuzí, které proběhnou před filmy od 17.30 hodin. Přijdou filmoví kritici, bloggerky i vítězové gay soutěží krásy.
 
15. ročník Queer filmového festivalu Mezipatra proběhne od 6. do 13. listopadu v Praze a od 15. do 22. listopadu v Brně. Více informací na www.mezipatra.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.