Share |

Mezinárodní soutěž jazzových fotografů JAZZ WORLD PHOTO má vítěze

Anna Rezulak

Mezinárodní soutěž jazzových fotografů JAZZ WORLD PHOTO letos ocenila fotografy z Francie, Rakouska a z Polska.
 
Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo 24.3.2018 v rámci  závěrečného večera jubilejního XX. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Jazzinec v Trutnově za účasti autorů nejlepších jazzových snímků roku a členů poroty.
 
V pátém ročníku soutěže anonymně hodnotila osmičlenná mezinárodní porota rekordní počet zaregistrovaných snímků. “Do letošního ročníku bylo zaregistrováno 311 fotografií z 39 zemí světa. Největší počet snímků přišel z Itálie, Polska a Francie. Máme radost, že nám každým rokem narůstá
i počet soutěžících žen. Ostatně mezi třemi nejlepšími fotografy je žena,” říká Tomáš Katschner, iniciátor a organizátor JAZZ WORLD PHOTO.
Na prvních třech příčkách se umístili Didier Jallais z Francie, Markus Lackinger z Rakouska a Anna Rezulak z Polska. Ceny v podobě fotografických objektivů pochází z dílny uznávaného designera Jana Činčery
 
Třicet nejlépe hodnocených jazzových fotografií roku 2018 je aktuálně vystaveno v Městské galerii města Trutnov, odkud poputují do Hradce Králové, Písku, Poděbrad, Frýdlantu a Jelení Hory v Polsku. Galerie snímků již nyní na https://www.jazzworldphoto.com.
 
Soutěže JAZZ WORLD PHOTO 2018 se zúčastnili fotografové z:
Itálie, Polska, Francie, ČR, Španělska, Ukrajiny, Spolkové republiky Německo, Ruska, Slovenska, USA, Argentiny, Belgie, Řecka, Austrálie, Brazílie, Estonska, Portugalska, Rakouska, Rumunska, Dánska, Iránu, Jižní Koreje, Maďarska, Mexika, Slovinska, Švýcarska, Filipín, Chile, Chorvatska, Izraele, Japonska, JAR, Malty, Norska, Srbska, Taiwanu, Tunisu, Velké Británie a Venezuely.
 
JAZZ WORLD PHOTO
Jediná celosvětová soutěž, která není omezena žádnými věkovými a profesními limity, jen fotografie musí vycházet z jazzu, blues, world music a přidružených žánrů. Mezinárodní porota pracuje ve složení Dan Bárta, Antonio Porcar Cano, Tomáš Katschner, Jiří Kučera, Patrick Marek, Ivan Prokop, Jiří Turek a vítězný fotograf minulého ročníku – Oleg Panov z Ukrajiny. Nedílnou součástí projektu jsou exkluzivní putovní výstavy JAZZ WORLD PHOTO, které představují třicet nejlepších fotografií daného ročníku. Během pěti let se konaly v řadě galerií v ČR, ale i v Belgii, Itálii, Polsku, Slovensku a USA.
Ke každému ročníku vychází katalog JAZZ WORLD PHOTO, který představuje prvních třicet fotografií
a jmenný seznam všech zúčastněných fotografů. Každoroční slavnostní předání cen JAZZ WORLD PHOTO je součástí finálového večera Mezinárodního hudebního festivalu Jazzinec.
 
JAZZ WORLD PHOTO je od svého vzniku také každoročně součástí projektu INTERNATIONAL JAZZ DAY https://jazzday.com
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.