Share |

Mezinárodní filmový festival Mannheim - Heidelberg

foto: autorka

Již zítra postihne jinak vcelku poklidná studentská města Mannheim a Heidelberg každoroční filmová horečka, proběhne tu totiž 61.ročník legendárního filmového festivalu.

Na programu je řada novinek, hostem festival je letos polský režisér Krzysztof Kieslowski a celé to potrvá od čtvrtka 8.listopadu do neděle 18.  V rámci festivalu můžete nejen shlédnout celou řadu zajímavých cizojazyčných filmů, ale také se kolem festivalu děje řada akcí, večírků, přednášek a happeningů.  (Info: http://www.iffmh.de/)
Mezi filmy si každý také najde zábavu podle svého gusta: můžete se projít po Philosophenweg v Heidelbergu, malebné cestičce nad údolím, po níž kráčeli Heidegger, Hegel i Jaspers. Samotné městečko stojí za návštěvu, obzvlášť noční prohlídka s průvodcem a jeho lucernou patří k jedné z věci, které tu bezpochyby musíte podniknout. Mezi další pak patří kavárenské povalování, procházky podél Neckaru, filozofování či účast v některé ze studentských debat.

Pouhých deset minut příměstským vlakem vás přenese ze středověké univerzitní atmosféry a křivolakých uliček Heidelbergu do geometrického a šachovnicově uspořádaného Mannheimu, kde ulice jsou po americkém vzoru označeny písmeny a čisly a moderní vzhled města disonuje s hlukem tureckého tržiště a noční život se tu rozhodně neomezuje na procházky. Mannheim žije v úplně jiném rytmu, než jeho starší soused Heidelberg a jelikož se obě města nachází v několikahodinové dosažitelnosti od Prahy, nápad na víkendový filmový výlet je tu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.