Share |

Mezinárodní den jógy v Mánesu

foto: pořadatel akce

Oslavte Mezinárodní den jógy cvičením za svitu slunce i svíček nad řekou Vltavou.
21. 6. 2016 se v Galerii Mánes uskuteční zdarma 90minutová lekce jógy pod dohledem zkušených lektorů z pražského Energy Studia.
 
Speciální play list namíchal k této příležitosti DJ Chochorázcz. Lekce je zdarma, stačí se pouze zaregistrovat na www.denjogy.com a přinést si svoji podložku. „V galerii Vás budeme očekávat už od 16.30 hodin, bude dobré, když i vy budete počítat s časem na převlečení a „aklimatizaci“. V 17 hodin začíná společná lekce zakončená meditací a končit budeme v 19 hodin,“ přibližuje Václav Krejčík. Možná vám jóga za slunovratu otevře nejen léto …

První mezinárodní den jógy
"V prosinci roku 2014 schválilo Valné shromáždění Organizace spojených národů ustanovení, kterým byl 21. červen vyhlášen Mezinárodním dnem jógy. Do celosvětového kalendáře OSN byl zanesen na popud indické vlády a jeho cílem je pod záštitou OSN spojit národy napříč kulturami. „Jóga má schopnost sjednocovat lidstvo,“ napsal předseda indické vlády, nadšený jogín Naréndra Módí při své nakonec úspěšné snaze.
 
První Mezinárodní den jógy se slavil v roce 2015, akce probíhaly po celém světě, v halách i na náměstích. Mezi 192 zeměmi, které se dne jógy účastnily, bylo i Česko. Předcvičovat k nám přijely desítky instruktorů, mezi nimi i slavná Američanka Tara Stilesová. „Sledujete, jaké pohyby vám vyhovují. Je třeba, abyste se cítili svobodní, vytváříte si svou vlastní cestu, strukturu. A o tom je jóga a filozofie s ní spojená. To je dnešní interpretace jógy: vytvářet si vlastní pravidla,“ přibližuje Stilesová.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.