Share |

MEDIÁLNÍ FESTIVAL VŠEMI SMĚRY 2016

foto: logo Festival Všemi Směry

Studenti Vyšší odborné školy publicistiky připravují již dvanáctý ročník mediálního festivalu Všemi směry, který proběhne 14. dubna 2016 v pražském Experimentálním prostoru NoD.
 
Letošní ročník festivalu Všemi směry s podtitulem „Vybo(e)č z davu“ představí osobnosti z mediálního prostředí, kteří nešly s davem a rozhodly se pro svou vlastní cestu. Festival již dvanáct let připravují studenti pražské Vyšší odborné školy publicistiky. Mají za cíl pomocí nekonvenčních témat přiblížit veřejnosti nejenom média, ale hlavně persony, které stojí za jejich vznikem. Práce na festivalu studentům také slouží jako forma praktické výuky, která zlepšuje jejich organizační a komunikační schopnosti a dává jim zkušenosti pro jejich pracovní růst.
 
Akce proběhne stejně jako vloni v Experimentálním prostoru NoD. Ten se již dříve osvědčil jako flexibilní prostředí pro dvouproudový festivalový program, který se ponese v duchu jedinečných přednášek a workshopů. Ty jsou určeny jak pro studenty médií, tak pro všechny se zájmem o českou mediální scénu. Celodenní program spojí seriózní témata s kontroverzními mediálními počiny a zmapuje činnost lidí, kteří se ve svém profesním životě nebáli jít proti proudu.
 
Podtitul Vybo(e)č z davu má především naznačit, abychom nebyli „ovcemi”. Zatímco loni byl tváří Všemi směry kostlivec Kevin, letos to bude beran Vincent, který podporuje hlavní ideu festivalu. Hostem bude letos kupříkladu komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo či tvůrce televizních reklam Jan Švejkar. Oba se tak zařadí do bohatého listu osobností z minulých ročníků festivalu. Mezi ty patří například bývalá šéfredaktorka Mladé fronty Dnes Sabina Slonková, fotograf Eugen Kukla nebo ředitel pro právní a legislativní záležitosti ve firmě Seznam.cz Michal Feix.
 
Studenti prostřednictvím festivalu umožní veřejnosti nahlédnout do mediálního zákulisí neotřelým a zábavným způsobem. Návštěvníci se vedle přednášek ze světa PR a marketingu, audiovizuálních médií nebo autorské žurnalistiky, navíc budou moci zapojit do mnoha workshopů vedených zkušenými profesionály. V interaktivním programu se objeví například možnost vyzkoušet si práci s natáčecí technikou, odbornice z oboru HR poradí se správnou tvorbou životopisu a rozhlasový a televizní moderátor Zdeněk Eška předá rady ke zlepšení mluveného projevu. Díky loňské úspěšné premiéře se pak v rámci bloku workshopů zopakuje i tzv. Speed dating. V rámci toho se budou moci zájemci o studium na Vyšší odborné škole publicistiky dozvědět přímo od studentů a profesorů více informací o fungování školy. Po konci programu bude následovat tradiční afterparty.
 
Festival Všemi směry je jedinečnou šancí, jak poznat fungování české mediální scény a nabízí možnost dozvědět se nové informace z médií zábavnou formou.
 
Program festivalu:

  1. 14:15 - 14:45 - ON BAVÍ (rozhovor)

Jiří Procházka - marketing a PR značky Smarty drink
2) 15:00 - 15:30 - ŠIFRA MISTRA NOVINÁŘE (TEDx)
Milan Vidlák - novinář. Působil v Lidových novinách, psal do přílohy E15 a založil periodikum Vědomí a časopis Šifra.
3) 15:45 - 16:15 - ZA REKLAMNÍ OPONOU (rozhovor)
Jan Švejkar - režisér úspěšných reklam
4) 16:30 - 17:00 - BLANICKÁ VZPOURA (diskuze/video)
Tomáš Hodan - scénárista/režisér.
5) 17:15 - 17:45 - ŽIVOT NA SÍTI (TEDx)
Jindřich Šídlo - je český novinář. Od roku 1992 krátce pracoval v Českém deníku, devět let působil v týdeníku Respekt a v letech 20012005 byl členem redakce deníku MF Dnes. Od listopadu 2005 do dubna 2009 vykonával funkci vedoucího redaktora domácího zpravodajství deníku Hospodářské noviny.
6) 18:15 - 19:00 - Hlavní bod programu (rozhovor)
 
WORKSHOPY

  1. 14:45 - 15:30 - NEVÁHEJ A TOČ

Zástupci jednotlivých povolání
Obsah: Fungování natáčecího štábu
Jak to reálně funguje v televizi? Návštěvníci si interaktivní formou budou moci zkusit práci s natáčecí technikou či projev před kamerou. Profesionálové z branže se podělí o své zkušenosti a přiblíží, co jejich práce doopravdy obnáší.
2) 15:45 - 16:30 - ÚSMĚV PŘED KAMEROU
Zdeněk Eška - český televizní a rozhlasový moderátor.
Zdeněk Eška poradí, jak se správně vyjadřovat, jak pracovat se svým hlasem a jak trénovat svůj hlasový projev. Pomocí hlasových cvičení a technik může trénovat kdokoliv!
3) 16:45 - 17:15 - CHCETE MĚ?
Personalistky z: Český rozhlas Kateřina Janků, Bison&Rose Adéla Petrášková a Nova Radmila Jirkovská
Návštěvníci si vyzkouší, jaké to je stát tváří v tvář profesionálním personalistům.
4) 17:45 - 18:15 - SPEED DATING
    Produkce - Jolana Dvořáková
    Multimediální žurnalistika - Roman Bradáč
    Autorská žurnalistika - Martin Kézr a Vojtěch Krasnický
    PR - Petr Uherka
    Brandžurnalistika - Vladimír Iliev
    Kamera - Veronika Mullerová
    Fotografie - Irena Špačková
    Reklamní produkce - Monika Hrubalová
 
Garanti jednotlivých oborů Vyšší odborné školy publicistiky budou odpovídat na zvídavé otázky potenciálních zájemců o studium. Vše bude probíhat formou Speed datingu, kdy kantoři budou na jednotlivých stanovištích a studenti budou mít omezený čas na seznámení se s daným zaměřením. Po zaznění gongu se studenti posunou o stanoviště dál.
Vstupenky je možné koupit online přes bránu GoOut.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.