Share |

John Mayall a BB King v Praze

foto autor

V Praze spolu v horkém létě zahráli BB King a John Mayall. Jaké to bylo? 

Jako první nastoupil na pódium John Mayall se svou kapelou -  krásné blues, které se podle mě hodí spíše do menšího sálu s trochu jinou atmosférou nežli má Kongresové centrum. Ale po prvních taktech se rozhoupal i tento sál a atmosféru a spád koncertu se podařilo udržet až do konce, kdy Mayall jako ostatně vždy na konci koncertu podepsal z pódia zástupu fanoušků CD a plakáty.

Nasledovala krátká přestávka, tak dvacet minut, a nastoupil band BB Kinga; jako před dvěma lety byly první dvě písně bez Krále, ale zato s úžasným nástupem a drivem. Po těchto dvou skladbách bylo jasné, že přichází Král BB.

Ohromující nástup a dravost. No prostě super. Ale po dvou písních (a i tohe bylo podobné  před dvěma roky) BB jaksi uvadl, je to možná už léty.

Při srovnání obou koncertů mohu říct, že hrál o trochu méně než minule. Tím nijak nesnižuji kvalitu koncertu, ale když se pokoušel rozezpívat sál, nějak už to nebylo ono a i když to zkoušel s větou Mluvím snad špatně anglicky, ani to nezabralo. Tím nesnižuji koncert ,který byl určitě zážitek pro nejednoho diváka, ale podle mého názoru dva roky jsou krátká doba i na takovou hvězdu. Závěr ovšem proběhl famózně a když BB odcházel, tak se část publika zvedla z pohodlných křesel a aplaudovala vestoje.

Text a foto Patrick Marek

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.