Share |

Markéta Irglová jede na turné. Má nové album.

foto archiv pořadatele

V máji představí zpěvačka, hudebnice a herečka Markéta Irglová na osmi koncertech v Čechách a na Moravě své první sólové album nazvané Anar. „Není to samozřejmě náhoda, že si Markéta vybrala právě Českou republiku, a ne Spojené státy, ve kterých v současné době žije a kde se jejímu projektu Swell Season s Glenem Hansardem tolik daří. Markéta se vrátí na místa, kde svou hudební kariéru začínala a kde se jí s Glenem ještě před oscarovým úspěchem dostávalo vřelého přijetí,“ vysvětluje Marek Irgl, spolupořadatel koncertů. Turné začne 9. května v Brně a pokračuje přes Olomouc, Valašské Meziříčí, České Budějovice, Milevsko a Trutnov do Prahy, kde se dvěma koncerty 15. a 16. května uzavře. 

Deska Anar vznikla po skončení dvouapůlletého světového turné M.I. právě se Swell Season. Obsahuje dvanáct písní (z toho deset autorských) a vyjde letos v srpnu u prestižního amerického labelu ANTI. Na turné u nás Markétu doprovodí tři hudebníci, kteří se na nahrávání alba podíleli - Aida Shahghasemi, virtuozka hry na perský buben daf, Tim Iseler, basová kytara a Simon Good (The Mary Janes, The Frames, Mundy), kytary. „Žánrově se Markétiny písničky pohybují v oblasti harmonického folku s dominantním zvukem akustické kytary a piana, tak jak je známe z jejich autorských písní na třech albech, natočených společně s Glenem Hansardem,“ dodává Marek Irgl.   

  O tom, že spolupráce s Hansardem Markétiným sólovým projektem ale nekončí, svědčí i jejich společné vystoupení na americkém kultovním kalifornském festivalu Coachella v Mohavské poušti 16. dubna. Vzápětí po něm se Markéta Irglová rozjela na třítýdenní celoamerické turné v roli doprovodné zpěvačky skupiny Iron and Wine, která se současné době těší mimořádnému zájmu amerických médií i posluchačů.

Více informací o předprodejích najdou zájemci na stránkách jednotlivých pořadatelů. 

Termíny a místa koncertů:

9.5. Brno, Divadlo Bolka Polívky, 19,00 hod.,

10.5. Olomouc, Divadlo K3, Umělecké centrum UP (Konvikt), 20,00 hod. 

11.5. Valašské Meziříčí, M-klub, 20,00 hod.,  

12.5. České Budějovice, klub Horká vana, 19,30 hod., 

13.5. Milevsko, Galerie M, 19,30 hod.,  

14.5. Trutnov, koncertní síň B. Martinů 

15.5. Praha, klub Kaštan, 20,00 hod., 

16.5. Praha, Jazz Dock, 22,00 hod.,  


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.