Share |

Marion Cotillard a Guillaume Canet rozehrají v českých kinech svůj rock ‘n‘ roll

Skvěle obsazenou inteligentní francouzskou komedii o stárnutí a hvězdném filmovém prachu Rock‘n Roll posílá 30. listopadu Asociace českých filmových klubů do českých kin. V týdnu před distribuční premiérou bude film uveden i v rámci Festivalu francouzského filmu. Hlavní postavou je herec Guillaume Canet, který žije pohádkový život. Má všechno, o čem mohou muži pouze snít. Načež mu jeho dvacetiletá herecká kolegyně suše oznámí, že na žebříčku „šukatelnosti“ herců se propadl na úplné dno. Domácký život s Marion, syn, koně, dům na venkově – to vše je pro mladé herečky totálně antisexy. Guillaume si umíní, že se musí radikálně změnit. Hned. Proměna ale zachází tak daleko, jak nikdo z přítomných nečekal.  
 
Guillaume Canet, scenárista, režisér a představitel hlavní role, který se celosvětově proslavil filmem Dannyho Boyla Pláž, nosil myšlenku filmu o celebritách a jejich soukromém životě v hlavě už dlouho. Z prvotního nápadu postupně vykrystalizovala komedie zaměřená jednak na jeho osobní život s Marion Cotillard, držitelkou mnoha hereckých ocenění, včetně Oscara, Césara i Českého lva, a na nepřiměřený strach ze stárnutí, se kterým se lidé vyrovnávají různým způsobem. 
Guillaume Canet k tématu filmu říká: „Chcete opravdu vědět, jaký jsem? Dobře, ukážu vám to. Ukážu vám všechno – moji matku, jak jsem v posteli s Marion, půjdeme až na dřeň.“ A doplňuje: „Chtěl jsem si pohrát s naším mediálním obrazem a s naší slávou, předstírat, že pootevíráme dveře a… většinu věcí si vyfabulovat.“
 
„Komedií je v nabídce artových distributorů velmi málo. Přílišnou závažnost a intelektuální level „nekonečno“ nám diváci vytýkají jak v rámci naší distribuce, tak na Letní filmové škole. Už delší dobu se s tím snažíme něco dělat a naším nejlépe fungujícím filmem z poslední doby byla právě komedie – hořkosladký Muž jménem Ove. Když se letos na Berlinale objevila šaráda s cool jménem Rock‘n Roll, zbystřili jsme. Super obsazení, vysoká úroveň inteligence, krásné kopance do filmového světa, nálada mezi třeskutou crazy komedií a jemnou analýzou strachu ze stárnutí a hledání vlastní identity. Tenhle film prostě jede rock ‘n‘ roll, má divácký potenciál a zároveň je ukrutně vtipný a opravdu chytrý. V tomhle případě nás opravdu BAVÍ být při tom,“ říká Jan Jílek, koordinátor akvizic AČFK.
 
 
Ohlasy z médií
 
„Guillame Canet přivádí žánr filmů kritizující (nebo snad oslavující?) celebrity do nových extrémů.“ (The Hollywood Reporter)
 
„Sebekritická podívaná, jež vás možná dokonce přiměje litovat člověka, který se každý večer vrací domů k Marion Cotillardové.“ (IndieWire)
 
„Vtipy ve filmu jsou břitké, skoro až ostré jako říznutí papírem.“ (Paste)
 
„Canetovi se daří postihnout sílu i slabost něčeho tak křehkého a destruktivního, jako je herecké ego.“ (Jan Gregor, akualne.cz)
 
 
 
 
České webové stránky 
http://www.acfk.cz/filmy/rock-n-roll/
 
 
 www.acfk.cz
www.facebook.com/filmovekluby


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.