Share |

Mám ráda recyklování, teď hlavně náušnice z kapslí Nespresso

Katchi: Recy šperky z kapslí Nespresso

Šperkařka Katchi už odmala ráda tvoří převážně ženské šperky, které jsou originální a ručně vyráběné. Jsou pro ženy, které se nebojí odlišit se. Stejně jako ona, umělkyně na „volné noze“, která svou tvorbou vyjadřuje samu sebe. Mezi její nejnovější kousky patří kolekce recyklovaných náušnic a náhrdelníků z kávových kapslí Nespresso. Katchi ale pracuje také se stříbrem, mědí, ocelí nebo organzou.  

Katchi, jsi šperkařka se svou vlastní tvorbu. Kdy přišel Tvůj zájem o šperky? A proč Tě okouzlila zrovna tato „část“ ženské módy?
Už odmalička jsem něco tvořila. Bavily mě ruční práce a když mi bylo asi dvanáct, umotala jsem si první náušničky z jakéhosi měděného drátku z tátovy dílny. Později mě tvořící období opustilo a já se k němu vrátila až na mateřské dovolené. Mám ráda módu a chtěla jsem být sladěná od náušnic k botám, ale nevyhovovala mi nabídka bižuterie v obchodech, tak jsem si opět začala náušnice "motat" sama. A tak to začalo! Nejdříve jsem pouze spojovala korálky a komponenty, potom jsem si komponenty začala vyrábět nejdříve z mědi a nakonec jsem skončila u stříbra. Je to už pět let, co jdu zase po umělecké cestě a stále je, co se učit a objevovat.

 

Jaké šperky Tě baví nejraději vyrábět a jaké sama nejraději nosíš?
Ráda nosím recyklované věci. Teď mě hodně baví vyrábět náušnice a náhrdelníky z kapslí Nespresso, takže nejen, že recykluju, ale i tvořím. Navíc miluju ty jejich barvy, to se prostě nedá, vyhodit ty použité kapsle do koše :-). Mou stálicí v oblíbených materiálech je stříbro, dobře se mi s ním pracuje a inspiruje mě.

 

Pro jaké typy žen většinou tvoříš?
Tvořím pro ženy. Ani tak neuvažuji o jejich typu, věci se totiž musí líbit hlavně mě :-). Myslím, že ženy, které si koupí šperky z mé tvorby, chtějí mít na sobě originální ruční práci a jsou rády samy sebou.

 

Chystáš nějakou „šperkařskou kolekci“ v roce 2013?
Když čas a inspirace dovolí ráda bych navrhla ucelenou kolekci na jaro a léto 2013.

 

Závěrem mi prozraď, kde bereš nejčastěji svou inspiraci?
Hodně v přírodě, fascinuje mě, jak umí být nemilosrdně drsná a divoká, ale také dojemně něžná. A také mě inspiruje samotný materiál. 

 

Katchi
autorské šperky

http://www.katchi.cz/

http://www.facebook.com/pages/Katchi-Autorsk%C3%A9-%C5%A1perky/100611762833


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.