Share |

Malou Alternativu 2016 ovládlo trio Lusk

foto: pořadatel akce / Lusk

Přehlídka začínajících hudebních projektů s názvem Malá Alternativa zná svého vítěze pro rok 2016. U odborné poroty vyvolala největší nadšení kapela Lusk, která se do soutěže přihlásila formou veřejné přihlášky. Kapela také vzbudila největší ohlas u diváků, takže k ní putovala obě ocenění večera.
 
Projekt dvojčat Sabiny a Kristýny E. Štusákových a bubeníka Antonína Strnada nejvíce nadchl žánrovou neuchopitelností a uvolněností. „Lusk mezi ostatními kapelami vynikal svou netuctovostí, působil navíc dojmem, že sami sebe a své umění neberou vážně, ale naopak s nadhledem. Sympatická nesmělost a nedokonalost, svébytné, vtipné, ač jednoduché aranže a texty, příjemná barva sesterských vokálů, dobrá vzájemná souhra – nepochybně brzy vyzrají v originální trio s nezaměnitelným zvukem,“ shrnula závěr poroty její členka, hudebnice a skladatelka Lucie Páchová.
„Malá Alternativa měla skvělou atmosféru. Barvitá hudba, pozorné posluchačstvo, neuvěřitelně srdeční barmani... vše dýchalo stejnými plícemi. Přehlídka nám neustále působila úsměvy od ucha k uchu, div se nám nerozpadly obličeje,“ shrnuly dojmy z večera v nabitém klubu Kaštan sestry Štusákovy.

Stejně jako loni se i letos vybraná kapela rozhodla podělit o svou cenu, kterou je částka 10 000 Kč na podporu vlastní umělecké činnosti od partnera akce, Svazu autorů a interpretů. Finanční odměna bude rozdělena mezi všechny prezentované projekty letošního ročníku, kterými byly kromě Lusku kapely Kannout, Johnny the Horse, Blachut a Nachttante.

Přehlídka Malá Alternativa se jako předvoj mezinárodního hudebního festivalu Alternativa koná téměř 20 let, v minulých letech na ní uspěly např. kapely -123 minut, Vložte kočku nebo česko-německý projekt Sestra.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.