Share |

Malířka Julia Chochola otevírá nový multikulturní prostor Heart Space

foto pořadatel akce

 
 
V srdci pražských Holešovic vznikl nový multikulturní prostor Heart Space. Otevírá jej malířka a tatérka Julia Chochola a jako první v něm představí svoje obrazy, které vytvořila v posledním roce. Vernisáž a zároveň opening Heart Space, během kterého zahrají mladé hvězdy současné české elektroniky VR/NOBODY, se koná ve středu 10. června od 20:00. Skvělé občerstvení připraví retro cukrárna Alchymista.
 
V Heart Space se dají čekat čtyři druhy zážitků: umění, jídlo, víno a hudba. Chci propojovat klasickou vernisáž s hudbou a gastronomií. Každá akce tak bude pop-up, ve kterém se potkají umělci z různých oborů a návštěvníkovi tak zprostředkují naprosto specifický zážitek.,“ popisuje Julia Chochola. V plánu jsou dále různé degustace nebo release party hudebních klipů.“ dodává. Během první akce malířka představí nový set velkých pláten z roku 2015, která doplní pár menších maleb na dřevěném masivu. Už několik let se věnuje hlavně abstraktní malbě větších formátů: „Snažím se zachytit úplně nejhlubší základní emoce. Jakékoliv. Je mi jedno, jestli pozitivní nebo negativní. Chci, aby se lidi podívali na můj obraz a něco se v nich pohnulo. Pokud se mi to podaří, jsem spokojená. Zároveň je to možná trochu nedosažitelný cíl, takový můj Mount Everest, dostat se jednou až úplně 'na kost'.“ Malba umělkyni dovedla až k tetování, na kterém si podle vlastních slov chtěla vyzkoušet, jak její tvorba vypadá v pohybu.
 
Přímo mezi expresivními obrazy, které se zaryjí pod kůži, zažijí návštěvníci openingu koncert jednoho z největších hudebních objevů letošního roku: dvojice VR/NOBODY, která v květnu 2015 vydala očekávané debutové album YET. „Formaci VR/NOBODY jsem poprvé slyšela v zimě. Hned jsem věděla, že je chci někdy mít na své vernisáži, protože jejich hudba k mým obrazům naprosto dokonale sedí. A to, že mají v logu srdce už mě ani nepřekvapuje, prostě k sobě patříme,“ říká se smíchem Chochola. Večer zakončí speciálním setem DJ NobodyListen.
 
Multikulturní prostor Heart Space se nachází v pražské čtvrti Holešovice, v jejíž nenapodobitelných industriálních kulisách se v poslední době skvěle daří novým nápadům, kultuře a sousedským akcím. Chochola v něm proto plánuje hostit i další umělce. „Chci, aby v Heart Space byli vidět lidé, kteří sedí do konceptu celého prostoru. To znamená, že dělají věci srdcem, upřímně, bez okras a strategií,“ uzavírá.
 
 
 
 
 
 
 
Heart Space/Grand Opening
Kdy: středa 10.6. 2015, od 20:00
Kde: Přístavní 5, Holešovice, Praha 7
Program: Julia Chochola Art Show, VR/NOBODY Music, DJ NobodyListen Set
Občerstvení: Alchymista
Foto: http://bit.ly/1IcywiS
Fotograf: Martin Faltejsek
Facebooková událost: http://on.fb.me/1eNnJPy
http://www.juliachochola.com
https://www.facebook.com/heartspaceprague
http://www.vrnobody.com
http://www.alchymista.cz
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.