Share |

Malby a kérky od 20. 6. v Tribu

foto archiv pořadatele

 

Od 20. června v Praze vystavuje a také tetuje slavný Fabio Moro. Fabio se specialuzuje na předělávky pláten starých mistrů. Kolik jich poznáte v naší galerii?

 

Tisková zpráva:

 

Výstavu propojující klasickou malbu s moderním pojetím obrazů starých mistrů jednoho z nejtalentovanějších italských tatérů a umělce Fabia Moro uvede v červnu pražské studio Tribo. Zájemci o originální tetování si od Fabia mohou navíc nechat ozdobit také své tělo.

Fabio Moro (1972), uměleckým jménem Morof, patří nejen v Itálii na současné tattoo scéně k velkým jménům. Vedle vedení svého tetovacího studia v centru Janova, které má dnes mezinárodní věhlas, se angažuje i v dalších uměleckých aktivitách a spolupracuje s řadou galerií současného umění. Velmi populární je jeho typický styl kresby tužkou a plátna charakteristická Morofovými jemně ironickými koncepty.

Od 20. června do konce letních prázdnin bude v pražském studiu Tribo k vidění nejčerstvější cyklus, ve kterém Morof spojuje pozdní gotiku s renesancí. Jeho akrylové a pastelové malby na plátně napodobují rozvážný a detailní styl malby děl mistrů své doby, jakými byli Masaccio, Mantegna, Piero della Francesca, Raffaello, Leonardo, Michelangelo a další; Morof tvoří jejich interpretace, přičemž zachovává rozměry originálů, ale dodává jim lehký, živý, až koloristický nádech, ve kterém je patrný figurativní styl typický pro jeho tetovací práce.

„Morof nenabízí jen formální interpretace, ale svůj subjektivní pohled na díla, která reprodukuje, mísí s výstředností a dětskou hravostí, aniž by sklouzával k neuctivosti,“ říká kurátorka Valeria de Simoni a dodává: „Morofovy obrazy zachovávají vznešenost svých předloh, kterou jim přisuzují kunsthistorici, zároveň je ale nechávají vyvstat svěžím, uvolněným a hravým stylem, a to dokonce při zobrazení témat, která jsou syrová či na hraně patosu, jako například Cristo con la corona di spine (Kristus s trnovou korunou) od Beata Angelica či v Cristo portacroce (Kristus nese svůj kříž) Sebastiana del Piomba.“Nová série Morofových prací vznikla pro výstavu Bloom v Kolíně nad Rýnem a teď bude k vidění v prostředí tetovacího studia, které by se dalo nazvat Morofovým druhým domovem.

Během svého pobytu v Praze, od 20. do 30. června, bude Fabio Moro v Tribu také tetovat. Zájemci o originální ozdobu těla od jednoho z předních světových tatérů se mohou objednat na emailu michal@tribo.cz nebo na telefonním čísle 257 219 042.

A co se v Tribu chystá po létě? „Na podzim plánujeme s Bourkem (pozn: také známý jako raper Bonus) výstavu starých skateboardů a skate designů, něco jako kořeny skateboardingu nejen v Čechách,” prozrazuje majitel studia Tribo Michal Burda. “Na výstavě budeme spolupracovat s pamětníkama a skate pionýrama, a zvažujeme také vydat při té příležitosti knihu. Uvidíme, na co seženeme peníze,” dodává Michal Burda.

Fabio Moro 20. 6. – 31. 8. 2011 Vernisáž: 20. června od 19,00 hodin.

TATTOO PIERCING SHOP GALLERY TRIBO Lidická 8, Praha 5 http://www.tribo.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.