Share |

LUST LUST. Bizarně spanilý příběh jedné noční taxikářské zakázky.

Móda v hlavní roli.
Lust Lust
foto: Kaspars Lielgalvis

 
Bizarně spanilý příběh jedné noční taxikářské zakázky. Pohodlně se usaďte na zadní sedadlo a za jízdy sledujte vyprávěný děj.
 

Tady můžete vidět celý film.
 
 
MÓDA V HLAVNÍ ROLI
 
Trochu opožděně, ale přece se ke mně dostal výborný  litevský film prorostlý neovladatelnou módní touhou. A jelikož se již brzy na filmovém plátně objeví další dílo z dílny tohoto tvůrčího týmu, je právě  ten nejlepší čas krátce představit film na Proti Šedi.
 
Film Lust Lust režiséra Martinse Graudse a Kety Gutmane je skloubení módního a filmového projektu. Drží si linii obou poloh, jak příběhovou, tak stylisticky výtvarnou. Kostýmy jsou tak důmyslné a propojené s příběhem, že jsem se musela jejich tvůrkyně zeptat na pár otázek. Mladá módní návrhářka s lehkostí a občasným smíchem odpovídala.
 
 
 
 
KETA GUTMANE
 
Kdo přišel první s nápadem na tento film?
 
S Martinsem jsem se setkali ještě před tímto projektem. Diskutovali jsme o tom, že by bylo fajn společně udělat něco hodně specifického a zajímavého. A pak přišla nabídla a příležitost. Začali jsme spolu skutečně pracovat a přihazovali různé nápady. Já přišla s kupou nápadů a on se svojí. Základ mého konceptu byla transformace objektů okolo nás v oděv. To Martinse oslovilo a v ten moment vložil do projektu své vlastní vize a spojil to dohromady.
 
V další fázi jsem začali přemýšlet o oděvech, o modelech, kteří v nich budou a o místech, kde se akce odehrají. Měli jsme v plánu osm, devět kostýmů a hledali jejich zasazení do příběhu. Pak to šlo rychle a vše se vytříbylo společně se scénářem a filmovými obrazy.
 
Který kostým z filmu byl Tvůj nejoblíbenější?
 
Mé nejmilejší byly šaty z křesla a pak taxikářova transformace.
 
Můžeš nám prozradit, co bylo v těch balíčcích?
 
Tady ponechám prostor pro divákovu fantazii!
 
Film byl prezentovaný na festivalech. Jak si vedl?
 
Na festivalu módních filmů ASOFF Diane Pernet v roce 2009 získal festivalouvou cenu Grand Prix a Aigars Stirna, instruktor tanga a náš šťastně objevený herec, byl oceněn za nejlepšího mužského herce v hlavní roli. Film pak během let objel nejrůznější festivaly po celém světě. Promítal se  například v Japonsku, Velké Británii, Polsku, Gruzii.
 
Máte v plánu nový zajímavý projekt?
 
Momentálně pracujeme na dalším filmu, který bude pokračováním filmu Lust Lust.  Jen jsme se tentokrát rozhodli pracovat s hororovým žánrem a stylem. Film bude opět předveden na filmovém festivalu Diane Pernet v Paříži v říjnu 2011.
 
 
LUST LUST
v hlavní roli Aigars Stirna
koncept a kostýmy: Keta Gutmane
režie: Martins Grauds
kamera: Uldis Jancis
hair & make-up: Maija Gundare
producent: Alise Gelze
scéna: Henrijs Deicmanis
celý film přinášíme na www.protisedi.cz/video/video-lust-lust-pribeh-jedne-nocni-taxikarske-zakazky


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.