Share |

Lush Prize: Pátý ročník předního světového ocenění za vědu bez využívání zvířat právě startuje

foto Lush

Pátý ročník předního světového ocenění za vědu bez využívání zvířat právě startuje v těchto dnech a inovátorské firmy i mladí vědci, kteří netestujína zvířatech, mají jedinečnou příležitost získat velmi zajímavé finanční ocenění za vědu a výzkum. 
 
Ocenění Lush Prize, výsledek spolupráce Lush Cosmetics a Consumer Research Association (Asociace pro spotřebitelský výzkum) je se svou odměnou £250 000 (přes 9 milionů Kč) největším výročním finančním oceněním v oblasti zabývající se testy bez použití zvířat.
Ocenění získalo již 55 projektů ve 22 zemích, od organizací na ochranu zvířat na Taiwanu či v Rusku po švédský institut Karolinska nebo program OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj) Adverse Outcome Pathway ve Francii.
 

Tiskový mluvčí Lush Prize Craig Redmond říká:
„Dosud jsme udělili ocenění v hodnotě 1,2 milionu liber řadě výzkumů, které plně nahrazují pokusy na zvířatech a aktivistickým skupinám, které upozorňují na krutost a zároveň nespolehlivost testování na zvířatech.
Jsme rádi, že se Lush Prize 2016 zaměří na podporu mladých výzkumníků v Asii a Americe. Tito mladí vědci potřebují finance a povzbuzení do rozvoje svých kariér ve výzkumu bez využívání zvířat, a my jim to můžeme nabídnout.“
Nominace na ocenění lze provést on-line na www.lushprize.org a uzavírají se 24. července. Porota složená z odborníků celého světa se sejde
v září a ceremonie s předáním cen vítězům se bude konat v listopadu v Londýně. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.