Share |

Lush Prize 2017 odmění vědu bez zvířat

Světové ocenění za vědu bez využívání zvířat právě vstupuje do šestého ročníku a bude udělovat £250,000

 Ocenění Lush Prize je výsledkem spolupráce mezi firmou Lush Cosmetics a Asociací pro spotřebitelský výzkum (Consumer Research Association).

S odměnou 250 000 £ (přes 9 milionů Kč) je to největší každoroční finanční ocenění v sektoru zabývajícím se testy bez použití zvířat. Nominace pro rok 2017 probíhají od 24. dubna, což je Světový den laboratorních zvířat.
Více než 1,5 mil. GBP (CZK) bude rozděleno 76 vítězům z 26 zemí (ze všech kontinentů kromě Antarktidy). Cena tak podporuje vědce a aktivisty v zemích natolik různorodých, jako jsou Čína, Keňa, Irán, Ukrajina a Indie nebo Nový Zéland, Brazílie, USA a 12 evropských zemí.
Oceňovány jsou projekty v pěti kategoriích: Věda, Vzdělávání, Mladý výzkumník, Lobbying a Veřejné povědomí. Uznávány jsou pouze iniciativy, které zvířata nevyužívají vůbec.
Tiskový mluvčí Lush Prize Craig Redmond říká:
„Loňský rok byl pátým ročníkem ceny Lush Prize, což byla vhodná příležitost k zamyšlení nad tím, čeho bylo během té doby dosaženo. Tím, že byly podpořeny projekty v 26 zemích, jsme o záměru zcela ukončit testování na zvířatech informovali světovou veřejnost. V této souvislosti oznámila holandská vláda záměr ukončit testování na zvířatech ve výzkumu
do roku 2025."
#LushPrize
cz.lush.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.