Share |

LOVE, kontroverzní erotický 3D film, jde do českých kin

 
 
LOVE, příběh lásky ve všech jejích podobách, vstoupí do kin 17. září
Jeden z nejoriginálnějších filmařů současnosti, Gaspar Noé, se chystá do českých kin s aktuálním filmem LOVE, příběhem lásky ve všech jejích podobách, především té fyzické. Snímek byl pro artový film poněkud netypicky natočen technologií 3D a do kin v České republice bude nasazen ve 3D i 2D verzi. Distribuční premiéra filmu proběhne 17. září. Už v neděli 13. září budou mít však pražští diváci možnost vidět film v předpremiéře v pražském Biu Oko, kde film završí třídenní přehlídku filmů Gaspara Noého, uspořádanou speciálně u příležitosti premiéry LOVE.
 
Podívejte se na oficiální český trailer: http://www.protisedi.cz/video/love-pribeh-lasky-ve-vsech-jejich-podobach-vstoupi-do-kin-17-zari
Noé se nikdy nebál otevřeně ve svých filmech zachycovat sexualitu nebo násilí. Jeho filmy jsou radikální a sugestivní jak formou, tak obsahem, ale zásadně nesklouzávají k prvoplánovosti. Film, původně avizovaný jako 3D porno, vyvolával už od prvních zpráv mnoho otazníků i zapálených diskuzí. Jak se ovšem dalo předpokládat, Noé nevytvořil jen sexuálně explicitní film, ale plnohodnotné filmové dílo, které na příběhu milostného trojúhelníku ukazuje lásku ve všech podobách a se vším, co s ní souvisí. Oproti očekávání film překvapil citlivým zobrazením erotických scén, které jsou pouze součástí širší mozaiky zachycující radostné i bolestné momenty v životě jednoho vztahu.
 
Léta sním o tom, že natočím film, který by věrně zachycoval vášeň mladého zamilovaného páru i se všemi fyzickými a citovými výstřelky. ,Šílenou zamilovanost‘, esenci mých vlastních zážitků i prožitků mých přátel. Současné melodrama, které obsahuje řadu milostných scén a které ignoruje směšný diktát, podle nějž v žádném normálním filmu nemohou být otevřené erotické scény,“ vysvětluje svůj záměr režisér Gaspar Noé.
V Biu Oko o tomto víkendu nejen LOVE v předpremiéře, ale také projekce filmů Zvrácený a Vejdi do prázdna
Pár dní před vstupem LOVE do kin s distribuční společností Aerofilms (17. 9. 2015) budou mít pražští diváci možnost se na novinku naladit s dvěma zásadními snímky Noého mini-přehlídky, která se odehraje v Biu Oko. V pátek 11. září se bude promítat film Zvrácený (Francie 2002, 97 min.), šokující a provokující podobenství o všední lásce, násilí, animální pomstě a smrti. V hlavní roli brutálně znásilněné Alex exceluje herečka Monica Bellucci. V sobotu 12. září přehlídka pokračuje hypnotickou drogovou jízdou nočním Tokiem v podobě oceňovaného snímku Vejdi do prázdna (Francie 2009, 161 min.). Příběh dealera a striptérky, sourozenců rozdělených po tragické smrti rodičů při autonehodě a film, vedle kterého se von Trierův Antikrist jeví jako vyumělkovaný pop. Vrchol přehlídky proběhne v neděli 13. září s filmem LOVE. Projekce začínají vždy ve 20:30.
Gaspar Noé: nová extrémní francouzská kinematografie
Ačkoli Gaspar Noé jakékoli zařazení odmítá a odkazuje se k inspiraci Stanleym Kubrickem, bývá spolu s Françoisem Ozonem, Bruno Dumontem nebo Claire Denisovou řazen k proudu nové extrémní francouzské kinematografie. Jeho videoklip Protège-Moi pro skupinu Placebo nebyl pro svou sexuální otevřenost nikdy vysílán. Typickým formálním rysem je pro Noého střídání rychlých, až iritujících sekvencí s dlouhými statickými záběry.
 
LOVE
LÁSKA stojí mimo dobro a zlo. LÁSKA je genetická potřeba. LÁSKA je změněný stav vědomí. LÁSKA je tvrdá droga. LÁSKA je duševní choroba. LÁSKA je mocenská hra. LÁSKA přesahuje lidské já. LÁSKA je oslepující světlo. LÁSKA je sperma, tekutiny a slzy. LÁSKA je vzrušující sexuální melodrama o chlapci, dívce a DALŠÍ DÍVCE. 
Drama, Francie 2015, 130 min
 
Námět a režie: Gaspar Noé
Střih: Denis Bedlow, Gaspar Noé
Hudba: Henk Hofstede
Kamera: Benoît Debie
Hrají: Aomi Muyock, Klara Kristin, Juan Saavedra, Gaspar Noé a další...
 
Světová premiéra: 20. květen 2015 (filmový festival v Cannes)
Premiéra ČR: 17. září 2015
Distribuce ČR: Aerofilms, s.r.o.
Více informací o filmu: www.aerofilms.cz/love
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.