Share |

Loutky v nemocnici připravují CD s příběhy, které pomáhají. Namlouvá Jiří Lábus a další!

Jednotlivé pohádky namluví Jiří Lábus, Bára Hrzánová, Jiří Potměšil a Marka Míková.
foto: darujspravne.cz

Loutky v nemocnici připravují CD Pohádková medicína. Přinese příběhy, které nemocné děti znají z návštěv souboru v nemocnicích a léčebnách.  Vznikající CD bude obsahovat také pexeso a link pro snadný on-line poslech. Na jeho vydání může již nyní přispět i široká veřejnost prostřednictvím sbírky na portálu www.darujspravne.cz. CD vyjde 25. července 2016, před tímto datem bude k dispozici exkluzivně pouze těm, kteří činnost spolku a nebo přímo vznik CD podpoří.
 
CD Pohádková medicína přinese 4 příběhy, které nemocné děti znají z návštěv souboru v hernách na nemocničních oddělení či u samotného lůžka. První z nich s názvem Lenochodi, podle příběhu Anne-Ccatrine De Boel, namluvil Jiří Lábus. Myši patří do nebe (ale jenom na chvíli) podle knížky Ivy Procházkové ztvárnila Bára Hrzánová. Postavy v převyprávěném příběhu románu Hermana Melvilla Bílá Velryba interpretují společně Jan Potměšil a Tomáš Karger. V posledním z nich, v pohádce O statečném tygříkovi vycházejícím z knížky Libuše Palečkové, uslyšíte Marku Míkovou. Ta zároveň jednotlivé předlohy převyprávěla a režíruje i celou audionahrávku.
 
Soubor Loutky v nemocnici navštěvuje již 11 let pravidelně nemocnice a léčebny po celé republice. Hospitalizovaným pacientům každý den zpívá písničky a hraje divadlo. Nejsou to však obyčejná loutková představení. „Hrajeme s dětmi a pro děti. Nabízíme bezprostřední komunikaci a děti  se zapojují do hry: napovídají, pomáhají, vymýšlejí příběhy, hrají s loutkami a často se svěří i se svým trápením.“ říká Marka Míková principálka souboru Loutky v nemocnici.
 
Pravě  hospitalizovaným dětem je CD  určeno především. Stane se dárkem, který na nemocničním pokoji s dětmizůstane i když Loutky v nemocnici odchází a děti volají: „Ještě nikam nechoďte nám bude po vás smutno!“ „Loutky s námi při představeních (a my doufáme, že již brzo i naše příběhy na CD) dokáží u nemocných dětí často víc než pilulky – vykouzlit úsměv, zaplašit stesk po domově, pomoci na chvíli zapomenout na bolest a trápení.“ pokračuje Marka Míková.
 

„Více jak 60 minut veselých i napínavých dobrodružství vzniká díky spolupráci skvělých herců i profesionálů z nahrávacího Studia Beep, které se na realizaci nahrávky partnersky podílí. Aby se však dostalo k co největšímu počtu nemocných dětí, potřebujeme i pomoc ostatních. Přispět na výrobu CD je možné prostřednictvím neziskového crowdfundingového portálu www.darujspravne.cz. Pro každého, kdo pomůže pak mají Loutky v nemocnici připravenou řadu atraktivních odměn v závislosti na podpoře, kterou vydání alba  poskytne, včetně samotné nahrávky.“ dodává Jakub Matějka manažer CD.  


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.