Share |

LiStOVáNí.cz: NA PRVNÍ POHLED (Grégoire Delacourt) / PS: Přijde Scarlett Johansson?

Lukáš Hejlík a nováčci Sára Venclovská a Jirka Roskot přinášejí další scénické čtení ze sympatické série Listování. Tentokrát vám představí báječnou knížku Na první pohled od Grégoire Delacourta.
 
Lukáš Hejlík nám k projektu řekl: "Knížky autora jsou skvělé a úderné. Už jsme vlastně chtěli hrát jeho první dílo Seznam mých přání - o jeho ženě, která vyhraje 17 milionů euro, což zdá být jako velké štěstí, ale celé se to začne tak zamotávat, že zjistíte, že taková výhra znamená spíš tragédii.
A podobně zamotaný příběh je i jeho druhá kniha - Na první pohled. Navíc ve Francii způsobila skandál, protože Scarlett Johansson žalovala autora, který ji na začátku příběhu nechá zaklepat na dveře jednoho automechanika na malé francouzské vesnici. A tady se ten příběh začne úplně nádherně komplikovat. No a celé představení strašně dobře funguje tak, jak jsme předpokládali. Tak se přijďte přesvědčit, budeme se těšit!"

Na první pohled (Grégoire Delacourt)
Jako každý večer sleduje Arthur Dreyfuss svůj oblíbený seriál, když v tom někdo zaklepe na dveře. V trenkách se šmouly jde otevřít a nevěří vlastním očím: za dveřmi stojí Scarlett Johanssonová, hollywoodská hvězda, která byla v různých anketách několikrát zvolena nejkrásnější ženou světa. On je dvacetiletý automechanik, žijící osaměle v malém vesnickém domku v Pikardii. Ona je šestadvacetiletá slavná herečka, která se ocitla v nesnázích. Zdá se, že mezi nimi leží celý vesmír, ráno se však koná zázrak: Scarlett je stále u Arthura doma! Prostý milostný příběh? Ne tak docela, tito hrdinové mají šrámy na duši, které se nedají tak snadno vyléčit: on v dětství ztratil sestru i otce a matka propadla alkoholu a posléze šílenství. Po ní touží miliony mužů, a přesto se cítí sama. Všechny dívky by se jí chtěly podobat, a přitom netuší, jak vnější vzhled dokáže nicit život. Být redukována na pouhý objekt touhy totiž může být velmi frustrující. Kniha, která ve Francii vyvolala skandál i překvapivou žalobu Scarlett Johanssonové.
 
Účinkují: Sára Venclovská a Jiří Roskot
 V překladu Evy Sládkové vydalo nakladatelství Host
 
DATA ČTENÍ:
11.4./ 17:00 / Malšice / Knihovna
11.4./ 19:00 / Písek / Sladovna
13.4. 18:00 / Rakovník / Tylovo divadlo
13.4 / 20:00 / Slaný / Kavárna Sezóna
19.4./ 18:00 / Milevsko / Kino
19.4./ 20:00 / Sedlčany / Městská knihovna
25.4./ 17:00 / Jevíčko / Zámeček
25.4./ 19:00 / Kuřim / Kotelna 
26.4./ 18:00 / Lanškroun / Kulturní centrum 
26.4./ 20:00 / Polička / Divadelní klub
27.4./ 18:30 / Hřebeč / Kulturní dům
27.4./ 20:30 / Praha / DIvadlo Minor
29.4./ 17:00 / Mikulov / Club no.292
29.4./ 18:30 / Břeclav / Městská knihovna
29.4./ 20:30 / Kyjov / Pražírna
 
www.listovani.cz
www.facebook.com/listovani.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.