Share |

Listopadové Free Mondays se ponesou ve znamení zasněných melodií a českého popu

foto: pořadatel akce / Make My Heart Explode

S nástupem podzimu přichystaly Free Mondays pro fanoušky koncertů mix českých a zahraničních kapel. Jako první pokřtí svou novou desku rock-popoví Holden. Britská formace Alma ohromí všechny post-rockové fanoušky svými ambientními melodiemi. Rakouští Farewell Dear Ghost zase povzbudí indie-popovými počiny z jejich nového EP a celý měsíc zakončíme s českou popovou kapelou Make My Heart Explode.
 
7/11 Free Mondays w/ Holden (křest desky), support: Known as Brooklyn (CZ)
Po dvou letech od předchozího alba Hopetown se Holden znovu ozývají - tentokrát v češtině. Jak sami říkají, změna jazyka na mateřský je pro ně tou nejpříjemnější změnou v historii kapely. První ochutnávkou z alba byl singl Nesmíš se zlobit. Za produkcí alba stojí britský producent Tom Marsh, známý především z u nás populární kapely IAMX. Oproti předchozímu albu jsou písně nyní víc popovější a přímočařejší.
 
/FB EVENT/ /VIDEO/
 
14/11 Free Mondays w/ Alma (UK), support: Little Husky (CZ) @ NoD
Jsi srdcař, milovník post-rocku a atmosferických, ambientních melodií? Pokud ano, zamiluješ si určitě i dvoučlennou londýnskou formaci Alma, při jejímž poslechu ti zamrazí podobně jako u skladeb Thoma Yorka.
Na scéně se pohybují teprve od minulého roku, ale už si vysloužili pěknou řádku kladných recenzí a hlavně vydali stejnojmenné mini album. Z něj jako první představili single The Great Escape, který je takovou ambietní vesmírnou explozí. Je to skvělá nahrávka, se kterou se budete dívat do nebe a rozjímat, co tam nahoře je. S vesmírem je spojuje i jejich jméno, které je zkratkou velmi silného teleskopu.
Alma je projekt, kterému by všichni fanoušci Explosion In The Sky, Atoms for Peace nebo 65 Days Of Static měli věnovat pozornost.
 
/FB EVENT/ /VIDEO/
 
21/11 Free Mondays w/ Farewell Dear Ghost (AT), support: Free Swim (UK)
Co původně začalo jako projekt jednoho písničkáře se postupem času přeneslo do plnohodnotné indie-rockové formace Farewell Dear Ghost, kde je každý člen naplno zahrnut do procesu. Před třemi lety vydali debutové album We Colour The Night a na začátku tohoto roku nové EP Skin, ve kterém každý song udává jiný pocit. Vždy ale stoprocentně pozitivní, který posluchače příjemně povzbudí. Jednou je to euforie, odhodlání, zamyšlenost, podruhé zase radost a spokojenost.
Farewell Dear Ghost jsou svou tvorbou blízko ke svým krajanům Like Elephants a Bilderbuch, ale také slavnějším formacím jako Editors, The Paper Kites nebo Of Monsters And Man. Jejich projev je velmi profesionální a tak je jasné, že mají před sebou ještě slibnou budoucnost.
/FB EVENT/ /VIDEO/
 
28/11 Free Mondays w/ Make My Heart Explode (CZ), support: Lukas Landa
Chytlavé melodie, snové synth plochy a výrazná rytmika - tak by se dala charakterizovat hudba pražské kapely Make My Heart Explode. Eponymní debutovou desku si kapela produkovala sama, je ovlivněná space-rockovou hudbou 70. a 80. let, stejně tak jako současnou popovou.
Kapela Make My Heart Explode vznikla v polovině roku 2011 a o rok později vydali debutové album inspirované vlnou současné moderní synth-popové hudby. Od svého vzniku toho stihli docela dost. Jejich singly se chytly v rádiích a televizích, také si zahráli na Grape festivalu, jako předkapela britské senzace HURTS nebo s českými Lake Malawi.
 
/FB EVENT/ /VIDEO/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.