Share |

Lipno Fest po celé léto na nové písečné pláži Windy Point!

foto: pořadatel akce

Devátý ročník Lipno festu odstartoval v sobotu 28. 6. koncertem Voila! Oproti minulým ročníkům doznal tento nejjižněji a nejvýše položený festival několika zásadních změn. Namísto jednorázové akce bude kontinuálně probíhat po celé léto a z areálu letního kina se v Černé v Pošumaví přestěhoval na zdejší atraktivní písečnou pláž Windy Point.
 
Česko-slovenská kapela Voila! s výraznou zpěvačkou Zdenkou Trvalcovou je považována za jeden z největších objevů klubové scény poslední doby a také na zaplněné pláži Lipna v teplém letním večeru uhranula svým uhrančivým podáním nevšedně zpracovaných šansonů. Tento koncert odstartoval devátý ročník Lipno Festu, který kromě koncertů nabídne návštěvníkům DJské party a filmové večery. Všechny tyto akce jsou zdarma.
 
Během léta můžete na pláž Windy Point dále zavítat na koncerty akusticky křehkého dua Kieslowski (19. 7.), chytlavým reggae Mr. Cocomana (9. 8.) a celé léto vyvrcholí svébytným hiphopem Prago Union a ceněných Houpacích koní (23. 8.) na velké afterpartyk připravovanému extrémnímu běhu Army Run. 
 
Pláž Windy Point kromě koncertů rozezní pravidelné stylové DJské večírky, připraveny jsou žánrové filmové noci: ať už se jedná o dokumentární snímek What Diference Does It Make? z prostředí Red Bull Academy v New Yorku, cenami ověnčený dobrodružný dokument Na sever od Slunce o dvou surfařích na opuštěné norské pláži nebo komediální Koktejl uváděný v rámci barmanského Flair Campu, rozhodně se nedá pořadatelům upřít smysl pro humor a nadsázku.
 
Přes svou nenápadnost se Lipno Fest může za svou historii pochlubit kromě pohodové atmosféry především progresivní dramaturgií, kdy zde vystupovali interpreti, kteří v té době byli ještě v očekávání pozdějšího širšího uznání: příkladem budiž např. Zrní. 
 
www.lipnofest.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.