Share |

Letos si něco vypěstuješ i ty!

foto ondra@winepunk.cz

Objevili jsme prima možnost pro lidi, kteří si chtějí pěstovat vlastní zeleninu, byliny apod., ale nemají kde a na koupi pole se necítí.
 
Ondra Kopička, který provozuje web Winepunk, směřuje i k pěstování jablek. Jeho stromy jsou zatím malé a je mezi nimi místo, a to je vám k dispozici. "Mám kousek pole, vysadil jsem na něm sad. Už jsem o tom psal. Je to na půl cesty mezi Dobřichovicema a Mokropsama, patnáct minut vlakem ze Smíchova. Dá se to ujet na kole i uběhnout. Říkám si, že ty stromky jsou zatím fakt maličký, vlastně takový proutky, a že zatím prostě nestíněj, ani nezabíraj žádnej prostor. Maj mezi sebou dost velký rozestupy a všechna půda okolo vlastně leží ladem. Je jí půl hektaru. Já vám ji nabízím a nechci za ni nic, jen abyste dodržovali pár základních pravidel," uvádí na svém webu. Pravidla najdete zde, není to nic drakonického. Ondřej považuje akci za experiment a my mu držíme palce. Kdo má zájem, může se ozvat na ondra@winepunk.cz.
Projekt Winepunk a návazné aktivity budeme sledovat, líbí se nám také výzva Landcraft pro lidi, kteří mají vlatsní ovoce a chtěli by z něj mošt, cider atakdále. V budoucnu připravujeme také články o dalších plodinách a o prblematic pěstování vlastních potravin.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.