Share |

Letos Iggy, napřesrok Sting. Metronome jede

foto E. R. Anderson

STING BUDE PRVNÍ HVĚZDOU PRAGUE METRONOME FESTIVALU
STING PRODLUŽUJE TURNÉ A PŘIDÁVÁ EVROPSKÉ FESTIVALY
23. června 2017 – Metronome Festival, Praha
Jeden z nejpopulárnějších světových hudebníků Sting poprvé v Česku vystoupí na festivalovém pódiu. Bude prvním headlinerem Prague Metronome Festivalu, který se odehraje od 23. do 24. června 2017 na pražském Výstavišti.
Předprodej vstupenek se v pátek 9. prosince spouští přednostně pro členy oficiálního fanclubu Stinga a pro přímo oslovené diváky minulého ročníku Metronome festivalu. V pondělí 12. prosince pořadatelé zahájí prodej vstupenek pro veřejnost, který bude až do konce ledna za zvýhodněnou cenu. „První tisícovce lidí, kteří si koupí vstupenku v předvánočním čase navíc nabízíme dárek - CD čerstvého Stingova alba 57th & 9th. Pro klienty České spořitelny, jednoho z klíčových partnerů akce, máme slevu 15% na nákup vstupenek od 12. prosince. Sledujte náš web www.metronomefestival.cz pro další informace,“ říká producent festivalu Martin Voňka.  
Britský umělec do Prahy přijede s aktuálním skvěle přijatým albem 57th & 9th (A&M/Interscope Records). „Jsme opravdu šťastní, že se nám podařilo získat Stinga pro Prague Metronome festival 2017 a že můžeme tuto radost sdílet se všemi fanoušky. Bude to zároveň Stingova česká festivalová premiéra a jsme nadšení, že to bude právě na Metronomu“ říká hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová. Na turné 57th & 9th Stinga doprovodí tříčlenná kapela, včetně jeho dlouholetého kytaristy Dominica Millera. Toho na pódiu doplní bubeník Josh Freese a Rufus Miller na kytaru.   
Stingovo dvanácté sólové album 57th & 9th, které je jeho první rockpopovou nahrávkou poslední dekády, vyšlo 11. listopadu na značce A&M/Interscope Records. Deset písní představuje širokou škálu Stingových hudebních a autorských stylů, od divoké motorkářsko-válečnické „Petrol Head” k majestátní „50,000” a drsnému kytarovému prvnímu singlu „I Can’t Stop Thinking About You.” Nahrávku, kterou produkoval Martin Kierszenbaum, nahrál Sting se svými dlouholetými spolupracovníky Dominicem Millerem (kytara) a Vinnie Colaiutou (bicí). Ve studiu pak svými party přispěli bubeník Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), kytarista Lyle Workman a Tex-Mex kapela ze San Antonia The Last Bandoleros.
Loni debutující Prague Metronome Festival, jenž představil například Iggyho Popa nebo Foals, ukázal a reakce diváků potvrdily, že Praze velký open-air festival sluší. Metronome festival se představil jako akce, která přináší unikátní hudební zážitky na pozadí diváckého komfortu a kvalitních služeb. Novináři vyzdvihovali jak jeho kvalitní českou i zahraniční dramaturgii, tak i umístění či zázemí. V tom bude pokračovat i druhý ročník. Naší výhodou je, že nabízíme návštěvníkům městský festival se službami a pohodlím, které jde ruku v ruce s nabídkou služeb, servisu a zážitků, které poskytuje pouze hlavní město Praha. Na druhou stranu náš areál, umístěný částečně  v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru,“ říká producent festivalu David Gaydečka. 
To, že má hlavní město nový festival evropských rozměrů s mezinárodním přesahem, kvituje i pražská primátorka Adriana Krnáčová, která nad akcí převzala záštitu. „Praha si zaslouží velký hudební festival a já jsem nesmírně ráda, že tu máme Metronome, který má ambici konkurovat těm nejlepším evropským hudebním akcím, jako je třeba maďarský Sziget. Počítáme, že festival osloví jak nejen fanoušky z celé České republiky, ale do metropole naláká i nové turisty, kteří se budou vracet,“ míní primátorka Krnáčová.
Prague Metronome Festival je nový mezinárodní festival, který se koná v centru Prahy a nabízí nejzajímavější mezinárodní hvězdy v kombinaci s tím nejlepším z české hudební scény. Po loňském prvním ročníku média vyzdvihovala, že je akce dobře vymyšlená, ideálně situovaná a dramaturgicky zajímavá. Pořadatelé, kteří přivezli Iggyho Popa, Foals, The Kooks, Ivana Krále či Jiřího Suchého, podle recenzentů nabídli koncerty, které zanechaly dojem.
Záštitu nad Prague Metronome Festivalem převzala pražská primátorka Adriana Krnáčová a starosta městské části Prahy 7 Jan Čižinský. Partnerem je Česká spořitelna.
O STINGOVI: skladatel, písničkář, herec, spisovatel a aktivista Sting se narodil v anglickém Newcastlu. Později přesídlil do Londýna a v roce 1977 založil se Stewartem Copelandem a Andym Summersem kapelu The Police. Ta vydala pět studiových alb, získala šest cen Grammy, dvě ceny Brit a v roce 2003 byla zařazena do Rockenrollové síně slávy.
Jako jeden ze světově nejvýraznějších sólových umělců získal Sting dalších 10 cen Grammy, dvě ceny Brit, Zlatý glóbus, Emmy, tři nominace na Oscara, nominaci na cenu Tony Award, Billboard Magazine Century Award a cenu Osobnost roku MusiCares 2004. Je také členem Síně slávy skladatelů a v prosinci 2014 získal Kennedy Center Honors, která je jednou z nejprestižnějších kulturních cen ve Spojených státech. Během své úspěšné kariéry prodal, ať už jako člen The Police, nebo sólově, téměř 100 milionů nosičů.
Stingova podpora lidskoprávních organizací jako Rainforest Fund, Amnesty International a Live Aid dává jeho umění univerzální přesah. Společně s manželkou Trudie Stylerovou založil Sting v roce 1989 Rainforest Fund na ochranu obou světových deštných pralesů a původních obyvatel, kteří tam žijí. Společně uspořádali 17 benefičních koncertů s cílem získat finanční prostředky a zvýšit povědomí o ohrožených přírodních zdrojích naší planety. Příští koncert se bude konat 14. prosince v Carnegie Hall. Od svého vzniku se Rainforest Fund rozrostl na síť vzájemně propojených organizací, které působí ve více než 20 zemích na třech kontinentech.
www.sting.com
www.metronomefestival.cz
 
 
Vstupenky:
Dvoudenní vstupenka stání: 1690 Kč (od 1.2.2017 – 1890 Kč)
Dvoudenní vstupenka sezení tribuna: 2900 Kč (do vyprodání omezené kapacity)
Dvoudenní vstupenka stání 11 - 17 let: 990Kč
 
Pro prvních 1000 nákupů nové Stingovo CD zdarma! 
Pro klienty České spořitelny 15% sleva!
Děti do 10 let / do 140cm zdarma
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.