Share |

Léto v Livignu: sníh v ulicích i extrémní závod Xtreme Icon triatlon

PR foto

Malý velký Tibet, jak se horskému městečku uprostřed Alp přezdívá, zahalí 26. srpna opravdový sníh. Koná se tu totiž tradiční historický závod Trofeo delle Contrade – District Trophy v běžeckém lyžování. O týden později, 3. září, se zde vůbec poprvé uskuteční extrémní závod Xtreme Icon Triatlon, kdy na dobrodružné povahy čeká 3,8 km plavání, 195 km jízdy na kole a 42,2 km běhu livignskou krajinou.
 
Srpnový District Trophy: malebné alpské uličky pokryje sníh
Že si milovníci zimních radovánek musí na ten opravdový sníh počkat až do listopadu? Opak je pravdou. V Livignu totiž uchovávají sníh ze zimní sezóny na později tak, aby jej mohli použít během léta. 26. srpna se v ulicích Livigna uskuteční jedinečná soutěž Trofeo delle Contrade – District Trophy, díky které se uprostřed léta v ulicích Livigna objeví závěje sněhu. Koná se zde závod v běžeckém lyžování, které by si neměl nechat ujít žádný sportovní nadšenec, který chce potrénovat fyzickou kondici pro nadcházející běžeckou sezonu. Loňský ročník této zábavné akce byl více než úspěšný. K letní přehlídce běžeckého lyžování se připojila také hvězda tohoto sportu, norský šampion Petter Northug. Letošní 36. ročník Trofeo delle Contrade – District Trophy se připravuje také na tradiční historickou disciplínou, kdy obyvatelé Livigna vyběhnou do ulic s retro vybavením, historickým oblečením a poběží po hlavních ulicích města.
Sníh, který bude použit k přípravě trati, byl během posledních několika měsíců uskladněn na hlavní městské pláni. Byl pokryt vrstvou pilin a speciální geo textilií, která uchovává jeho teplotu a zároveň odráží sluneční svit. Tento proces se nazývá „sněhová farma“.  Po odstranění speciální textilie, bude sníh převezen sněžnými rolbami do centra města, kde z něho tradiční technikou připraví běžeckou dráhu. Livigno se tak nezříká svého statusu zimního střediska ani v létě. Snaží se na své hosty i během teplých letních měsíců přenést vášeň a nadšení pro zimní sporty. 
Icon Xtreme Triatlon: drsný závod pro dobrodružné povahy 
Po zábavném závodu District Trophy ožije Livigno vůbec poprvé extrémním závodem Icon Xtreme Triatlon. 3. září tak budou muset přihlášení sportovci obstát v mezinárodní konkurenci a zdolat 3,8 km plavání, 195 km jízdy na kole a 42,2 km běhu. Závod začne na místním jezeře Lago del Gallo, kde se průměrná teplota vody v září pohybuje mezi 13 a 16°C! Cyklistická část závodu pak zavede účastníky až do Švýcarska. Mimo jiné na závodníky čeká čtyřicet osm serpentin v průsmyku Stelvio. Neméně náročná bude i běžecká trasa dlouhá 42,2 km. Prvních 8 km povede trasa po krásné horské cestě, která sportovce přivede zpátky do Livigna a dále budou pokračovat dalších 25 km. Následovat bude nejtěžší část běhu, a to devíti kilometrové stoupání na vrchol Carosello 3000.  Pokud jste prozatím neměli k návštěvě Livigna důvod, zkuste ho udělat právě z účasti na Livigno Icon Xtreme Triatlonu, ať už v roli diváka nebo závodníka! 
Více na www.livigno.eu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.