Share |

Letní shakespearovské slavnosti 2013

foto: Pavel Mára

Letní shakespearovské slavnosti 2013 se uskuteční ve dnech od 25. června do 7. září v Praze, Brně, Ostravě, Lokti, Bratislavě a ve Zvolenu. Na programu je celkem osm Shakespearových her. Letošní premiérou je komedie Sen noci svatojánské v podání hlavní herecké trojice: Vandy Hybnerové, Hanky Vagnerové a Davida Prachaře. V Praze se opět bude hrát na venkovních scénách - v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu a na nádvoří Lichtenštejnského paláce na Malostranském náměstí. Také letos se na pódia vrátí i loňská úspěšná premiéra Richarda III. v hlavních rolích s Jiřím Langmajerem a Klárou Issovou. Ze Slovenska dorazí na pražskou premiéru hra Dvaja páni z Verony s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou a z Ostravy představení Marná lásky snaha. V reprízách budou moci diváci vidět Veselé paničky windsorské a Zkrocení zlé ženy.  Naplánováno je celkem 153 představení.
 
Na představení se i letos přijdou podívat děti ze Sdružení pěstounských rodin a dětských domovů. Tato dobročinná akce proběhne v rámci spolupráce pořadatelské Agentury Schok s Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových. Letní shakespearovské slavnosti dlouhodobě podporují i Nadaci Charty 77 a nově podpoří projekt Kedjom-Keku.
 
Vstupenky pro Prahu a Ostravu je možné zakoupit v síti Ticketportal buď prostřednictvím jeho poboček nebo na webových stránkách www.ticketportal.cz nebo pomocí služby HOMEticket umožňující vytištění vstupenek doma.
 
V Brněse vstupenky prodávají přes Turistické informační centrum města Brna a předprodejních sítí Colosseum a Ticketportal. V Bratislavě zajišťuje prodej www.tickeportal.sk. Pro Zvolen lze koupit vstupenky prostřednictvím www.tickeportal.sk nebo v Informačním centru města Zvolen.
 
 
V Praze se budou jednotlivé hry uvádět vNejvyšším purkrabství Pražského hradu, v Lichtenštejnském paláci a v Hudební a taneční fakultě AMU na Malostranské náměstí 13. Vstupenky budou v hodnotě 290, 590, 790 a 990 Kč.
 
V Brně bude místem konání Hrad Špilberk. V Ostravě Slezskoostravský hrad a v Bratislavě a Zvolenu se hry budou hrát na Bratislavském hraděa Zvolenském zámoku.
 
Generálním partnerem festivalu je už čtrnáctým rokem finanční skupina PPF.
Pořadatelem slavností je tradičně AGENTURA SCHOK. Slavnosti spolupořádá Hlavní město Praha, Městská část Praha 1 a Správa Pražského hradu.
 
 
 
http://www.shakespeare.cz/2013/
 
http://www.wshakespeare.sk/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.