Share |

Letní sezona REEBOK SPARTAN RACE startuje v Koutech

Už brzy se nad českou přírodou opět rozezní spartanský pokřik Aroo! O víkendu 29. a 30. dubna totiž i na českém území odstartuje letní sezona Reebok Spartan Race. Série extrémních překážkových závodů začne dvojzávodem v Koutech nad Desnou.
 
Středoevropský region už má své první letní závody za sebou, běželo se v Polsku či Maďarsku. Čeští závodníci si ale premiéru užijí až v Koutech. Tradičně je tu čeká nabitá atmosféra a plno zajímavých překážek. 
 
Nejprve je budou překonávat účastníci závodu Spartan Super, kteří v sobotu absolvují minimálně třináctikilometrovou trať. Tímto závodem zároveň odstartuje Regionální Super série, která zahrnuje pět závodů napříč středoevropským regionem. Na startu proto nebude chybět žádný z elitních závodníků Česka, Slovenska, Polska a Maďarska.
 
O den později se poběží nejkratší varianta závodů - Spartan Sprint. Vítězství v elitní kategorii obhajuje Peter Žiška, který už Spartan Race v Koutech ovládl třikrát. Pokaždé ale na delší trase, v minulosti se totiž v tomto horském středisku běžel dvakrát Super a jednou Beast.
 
Podle předpovědi se zdá, že o skutečně drsné podmínky se kromě pořadatelů postará také sama příroda. Ve vrcholových partiích hor nyní leží několik centimetrů sněhu a teploty se pohybují jen pár stupňů nad nulou.
 
Po oba dny bude trasa Reebok Spartan Race patřit také dětem. V areálu nebude chybět velmi oblíbená NERF aréna s aktivitami pro nejmenší spartany. Závodit se bude ve čtyřech kategoriích od 4 do 14 let na trasách dlouhých od 750 metrů 2 500 metrů. „Závody Spartan Race bez dětských závodů si už ani nedovedeme představit. Každým závodem je trať pro Spartan Kids lepší a lepší,“ říká člen organizačního týmu Jan Jirkal.
 
Chcete se také zapojit? Registrujte sebe i své děti na Spartan-Race.cz nebo na místě.
 
Pro více informací sledujte:
www.spartan-race.cz
www.reebok.cz
Facebook.com/SpartanRaceCzechRepublic
Facebook.com/ReebokCzechRepublic
Instagram.com/REEBOK_CZ


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.