Share |

Letiště - festival spojující hudbu, film a sport startuje již tento pátek!

Areál hranického letiště se pro návštěvníky otevře již tento pátek odpoledne; návštěvníci se mohou těšit na čtyřicet kapel domácí i slovenské scény. Festival s přízviskem Hate Free přivítá 14. a 15. srpna milovníky kvalitní hudby, filmu a sportu a také vybídne k zamyšlení nad aktuálním tématem nenávisti a netolerance ve společnosti.

 
Festival Letiště je na českém festivalovém poli novinkou; jeho první ročník se uskutečnil vloni. Podle organizátorů se v první řadě jedná o komunitní akci, která spojuje mladé hudebníky, filmaře, sportovce i samotné organizátory, jimž není lhostejný svět kolem nich. V doprovodu těch nejoriginálnějších kapel české a slovenské alternativní scény se Letiště pokusí vtáhnout návštěvníky do světa otevřenosti a kreativity.
V pátečním headlinerem festivalu je Kato z Prago Union, těšit se můžete i na energií nabité Fast Food Orchestra, či na novinku The High Corporation. V sobotu na festival zamíří balkánská smršť Circus Problem a hranický rodák, hudební producent a zpěvák v jedné osobě Boris Carloff. Ten přijede představit svou tvorbu pohybující se na hranici elektra, jazzu a rocku. Živá kapela, smyčce a elektronika - to je slovenský objev Fallgrapp, který rovněž vystoupí v sobotu. Ze stejného směru přijedou inovátoři FVLCRVM. Spojení nových přístupů a strhující energie předvedou kapely jako Peter Pan Complex, Věc Makropulos nebo Personal Highway. Za zmínku stojí i kapely v jejichž čele stojí mimořádné zpěvačky; Patricie, Pitch Bender či Nano Illusions.
Na Jam Stream Stagei si budou návštěvníci moci i zahrát. „Chceme program festivalu co nejvíce přiblížit návštěvníkům, chceme je aktivně zapojit a také vytvořit festivalovou komunitu, která sdílí podobný názor na svět, a které nestačí bezduchá zábava,“ popisuje myšlenku festivalu jeho ředitel Matěj Černý.
V rámci doprovodného programu festivalu navštivte filmový stan, kde se budou promítat krátké filmy a nenechte si ujít kuchařskou show či stand-up vystoupení komiků jako Tigran Hovakimyan nebo Jiří Jakima na téma tolerance. Dále je připraven BMX Freestyle workshop; své kousky přijedou ukázat i místní parkouristé. Kdo nebude po prvním festivalovém dni dostatečně vybouřený, může si o sobotním poledni zaběhnout charitativní závod Barrier Run. Tento víkend bude na letišti v Hranicích zkrátka pořádně rušno.
Jednodenní vstupenky zakoupíte za 250 Kč v předprodeji a za 300 Kč na místě, dvoudenní za 400 Kč v předprodeji a za 500 Kč na místě.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.